Aika: 15.2.2014 11.00
Paikka: Limingan Liikuntahalli
Sarja: E-Pojat Aluesarja Pohjois-Suomi

HaHe – SBT Tornio  2 – 8 (2-3, 0-4, 0-1)

Päivän ensimmäisessä pelissä oli vastassa HaHe.  Kauden avausturnauksessa Torniossa HaHe kaatui tiukoin lukemin (7-4), joten luvassa oli tiukka vääntö..

Ensimmäinen erä lähti käyntiin varsin erikoisesti, sillä ensimmäisen seitsemän minuutin aikana tilastoihin merkattiin kaksi jäähyä. Ensin Samuel Öfverberg  ja heti perään Jesse Kähkölä kävivät vuoronperään kuluttamassa jäähypenkkiä, molempien jäähyn syynä mailaan lyönti. Kyseenalaisista jäähyistä ”lämpöä nostatti” myös valmentaja, mutta onneksi tästä selvittiin tuomarin puhuttelulla ja lisäsanktioilta vältyttiin..

Jäähyt selvitettiin hienosti, eikä vastustaja päässyt luomaan vaarallisia maalipaikkoja. Tasalukuisina ehdittiin pelata alle minuutti, kun Tuukka Köngäs pääsi tälläämän 1-0 johtolukemat taululle, syöttäjäksi maalin merkittiin Veikko Vaarala. Seuraavassa vaihdossa sama tahti jatkui, ”hirmuliekeissä” pelannut Niilo Partanen täräytti ensimmäisen ottelun neljästä ”pirtistä”, syöttäjänä toimi Markus Siikavirta.

Hyvän olon tunnetta kesti vajaan minuutin, kun HaHe pääsi yllättämään hyvin torjuneen Eemeli Jokisen ja taululla lukemat 1-2. Kavennusosuma päästiin kuittaamaan nopeasti, sillä 15 sekuntia myöhemmin Niilo Partanen sivalsi 3-1 johtolukemat taululle. Erän viimeisille sekunneille saatiin vielä kaksi tilastomerkintää; ensin HaHe kavensi ajassa 14:54 lukemiksi 2-3 ja vielä erän viimeisellä sekunnilla HaHe:lle kahden minuutin jäähy. Erätauolle siis 2-3 johtolukemissa!

Toinen erä päästiin aloittamaan ylivoimalla. Ylivoimaa ehdittiin ”pyörittää” ainoastaan 16 sekuntia, kun Veikko Vaarala pääsi junttaamaan ottelun 4-2 lukemiin, passista vastasi Niilo Partanen. Seuraavat kuusi minuuttia mentiin ilman tilastomerkintöjä, kunnes seuraava maali näki päivän valon, asialla jälleen Niilo Partanen. Ajassa 23:28 kapteeni Juho Pihlajamaa kihautti taululle 6-2 lukemat, Niilo Partasen toimiessa tällä kertaa syöttäjänä. Vielä ennen summeria Niilo Partanen kävi niittaamassa päivän neljännen ”nuotan” ja taukolukemiksi 7-2. Loistava erä koko joukkueelta!

Ottelun kolmannessa erässä ei enää ollut voittajasta epäselvyyttä, joten peli ”pelailtiin” kunnialla pois.. Erän ainoa osuma nähtiin ajassa 35:51, kun Jesse Kähkölä naulasi ottelun loppulukemiksi 8-2, syöttöpiste osumaan Tuukka Könkäälle.

Kokonaisuudessaan jämäkkä esitys; puolustus toimi ja viimeistelyssä oltiin teräviä, joskin muutamaan lisäosumaankin oli paikat.. Ottelun hahmona hääri hurjat tehot (4+2) kerännyt Niilo Partanen.  Hitokseen hyvä peli koko joukkueelta!!

Pisteiden makuun ottelussa pääsivät myös: Tuukka Köngäs (1+1), Veiiko Vaarala (1+1), Juho Pihlajamaa (1+0), Jesse Kähkölä (1+0), Markus Siikavirta (0+1).