Share |

Kausi 2007-2008 5.-divisioona

 

Joukkueessamme ei ollut monta pelaajaa, joilla olisi ollut aiempaa kokemusta salibandyn pelaamisesta sarjatasolla, ja meitä veikattiinkin uutena joukkueena Lapin lohkon heittopussiksi. Jo ensimmäisessä turnauksessa huomasimme, että muut joukkueet ennakkoajatuksineen eivät olleet oikeassa. Kausi oli erittäin menestyksellinen nuorelle ja uudelle joukkueelle, joka raivasi tiensä oman lohkonsa voittoon miesten 5 divisioonassa ja lunasti näin ollen paikkansa karsintoihin ylöspäin. Karsinnat hoidettiin läpi ja nousu neloseen oli varmaa! Tyylipisteitä toki tuosta turnauksesta ei voida jakaa, mutta joskus pitää mennä runnomalla eteenpäin. Kaiken kaikkiaan kausi oli menestyksellä mitattuna oikein hieno, parempi kuin kukaan uskalsi ääneen sanoa, mutta toiminnallisesti oltiin vielä kaukana organisoidusta joukkuetoiminnasta.

Sarjataulukko ja pistepörssi

 

Kausi 2008-2009 4.-divisioona

 

Kausi 2008-2009 pelattiin siis 4.-divisioonassa. Ennen kauden alkua tavoitteeksi asetettiin sarjapaikan säilyttäminen. Tavoitteeseen päästiin, ollen lopulta 10 joukkueen sarjassa viidensiä. Nälkää joukkueella seuraavaa kautta varten jäi vielä runsaasti, sillä varsinkin alkukaudesta pelimme taso heittelehti aika paljon niin tuloksellisesti kuin pelillisestikkin. Kauden loppua kohden löysimme tasaisuutta otteisiimme, jonka turvin sarjapaikka säilytettiin. Kaiken kaikkiaan hieno kausi, josta saimme paljon oppia tulevia kausia ajatellen. Joukkuepelaaminen sekä koko organisaation toiminta meni kauden aikana huimasti eteenpäin. Organisaation kehittymisestä voidaan esimerkkinä mainita Tenava-sähly toiminnan aloittaminen 5-7 vuotiaille vintiöille. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin kohti uusia haasteita.

Sarjataulukko ja pistepörssi

 

Kausi 2009-2010 4.-divisioona

Kausi 2009-2010 oli SBT Torniolle varsin vaihteleva. Lupaavan alkukauden jälkeen tuli pakkassäiden mukana kuiva kausi ja peli-ilo katosi. Kaudelle oli asetettu tavoitteeksi nouseminen miesten 3.-divisioonaan, mutta tavoite jäi selkeästi toteuttamatta. Positiivisena asiana on nähtävä se, että joukkue syttyi taistelemaan ja sarjapaikka miesten 4.-divisioonassa säilyi.

Treenipelit Topv:n poikia vastaan antoivat todella positiivista signaalia joukkueen osaamisesta; pelien maalimäärät olivat toki hurjia, mutta tekeminen oli sillä tasolla, mille sen halusinkin. Ilmeisesti kuitenkaan Toppilan rivit eivät olleet vielä kunnossa tuohon aikaan, mutta joukkueen itsetunnolle se teki erittäin hyvää.

Kausi lähti hyvin käyntiin ja pisteitä haettiin monelta joukkueelta. Viime kautta leimaavaksi tuli tasapelien lukumäärä; joukkueen saamista pisteistä lähes puolet saatiin tasapelien kautta. Tuohon kuuden tasurin sarjaan mahtuu muutama taistelunousu takaa-ajoasemasta, mutta siihen mahtuu myös turhan monta ”voiton lipsahtamista”. Koko kauden ajan meille on ollut ensimmäinen erä hyvä, mutta mitä pidemmälle kausi ehti, sen huonompia ovat olleet toinen ja varsinkin kolmas erä.

Vuodenvaihde käänsi vuosiluvuiksi allakkaan vuoden 2010. Samalla myös kääntyi jotain joukkueen otteissa; mailaa ruvettiin puristamaan ja tekeminen muuttui pakkotahtiseksi. Peli-ilo oli kadonnut vuodenvaihteeseen. Lohtuna täytyy sanoa, ettei hankala kausi ollut kovin pitkä, mutta se osui sitäkin tärkeämpään paikkaan. Jos joukkueen ilo olisi kantanut tuon ajanjakson yli, olisimme varmasti taistelleet nousupaikasta. Niin tärkeä tuo muutaman pelin kestänyt epäonnistuminen oli, että mahdollisuudet menestymiseen sulivat yhtä aikaa joulukinkun kanssa.

Kauden loppu olikin pelailua ja kauden päätöksen odottelua. Näistä peleistä täytyy kuitenkin antaa joukkueelle tunnustusta; siellä pelattiin ajoittain sellaista peliä, jota pelaamalla tulevalla kaudella, olemme korkeammalla kuin tällä kaudella. Edelleenkin olen sitä mieltä että joukkueen pelillinen osaaminen on tarpeeksi korkealla tasolla, mutta sen tason ylläpitäminen tulee kestää seuraavan kerran koko kauden. Ei riitä yhden erän hyvä suorittaminen, vaan koko turnauspäivä pitää jaksaa painaa täyttä läpi!

Kauden jälkeen on syytä kääntää katseet tulevaisuuteen. SBT Tornion tenavasähly on jatkanut aktiivisesti toimintaa ja innokkaita lapsia on riittänyt joka vuorolle. Miesten edustusjoukkueen kasaaminen alkaa valmentajan johdolla jo kevään aikana ja tavoitteena on löytää vanhojen pelaajien lisäksi uusia innokkaita pelaajia rinkiin mukaan. Muutamia kovan luokan nimiä on jo alustavasti tiedossa, mutta niistä tiedotetaan lähempänä kauden alkua.

Joukkue pitää nyt pienen kesätauon, mutta on iskukykyisempänä kuin koskaan, kun uuden kauden ensipelit alkavat syksyllä 2010. Koska tällä kaudella ei tavoitteeseen päästy, on valmennuksella ensi kausi aikaa toteuttaa seurajohdon tavoite; mikäli kaudella 2010-2011 nousua III-divisioonaan ei tule, on valmennuksen uusiuduttava ja minun on jätettävä paikkani seuraavalle. Näillä ajatuksilla kiitän joukkuetta ja yhteistyötahoja kaudesta 2009-2010 ja toivotan kaikille oikein mukavaa kesän odotusta.

Sarjataulukko ja pistepörssi

Kausi 2010-2011 4.divisioona

Asetimme keväällä 2010 tavoitteeksi nousta kuluneen kauden päätteeksi 3.-divisioonaan. Tavoite oli haastava ja valitettavasti emme siinä onnistuneet. Jälkikäteen on helppo arvioida syitä miksi urheilullisesti emme pystyneet vastaamaan asetettuihin tavoitteisiin. Tärkeämpää kuin syiden etsiminen on oppia virheistä ja heikkouksista, joita viime kaudella joukkueessamme oli.

Päättyneeseen kauteen mahtuu myös paljon positiivisia asioita. Eräs positiivisimmista oli G-junnujen osallistuminen Merikoski-salibandyn järjestämään turnaukseen Oulussa. Pienille lapsille pelaaminen turnauksessa oli ikimuistoinen hetki.

Tulevalle kaudelle yhdistys on asettanut kaksi selkeää tavoitetta. Miesten joukkueessa pelaajamateriaalia on laajennettava sekä junioritoimintaan on panostettava entistä voimakkaammin. Tavoitteen toteuttamiseksi pyrimme saamaan miesten joukkueen pelaajarinkiin A- ja B-juniori-ikäisiä pelaajia. Lisäksi tavoitteena on saada muutama junnuikäluokka mukaan yhdistyksen toimintaan.

Tätä kirjoittaessa kevät on jo pitkällä ja haluankin muistuttaa, että salibandyä voi harrastaa hyvin myös kesäisin Torniossa. Kaikki salibandyn pelaamisesta kiinnostuneet ovat tervetulleita käymään seuramme treeneissä kokeilemaan miltä SBT Tornio tuntuu. Seuratkaa kotisivuamme sbttornio.fi, jossa ilmoitamme ajankohtaisista asioista.

Sarjataulukko ja pistepörssi

Kausi 2011-2012 4.divisioona

SBT Tornion miesten edustusjoukkue palasi kaudella 2011-2012 neljännen perättäisen kauden miesten 4.-divisioonassa Pohjois-Suomen lohkossa. Kaudelle oli perinteiseen tapaan asetettu kovat tavoitteet eli nousu sarjapykälää ylöspäin. Jälleen kerran on kauden jälkeen todettava, että tavoitteeseen emme päässeet. Vanhan sanonnan mukaan jälkiviisaus on helpointa viisautta maailmassa. Yrittämättä olla jälkiviisas, voin todeta, että epäonnistuimme valmistautumisessa kauteen. Joukkueen runko ja materiaali oli mielestäni hyvä ja edellytykset paremmalle tulokselle olisi ollut olemassa. Tästä hyvänä osoituksena on seitsemän viimeistä peliä sarjassa, joiden tuloksena oli kuusi voittoa ja yksi tasapeli.

Mitä teemme toisin tulevana kautena? Tämän kysymyksen olemme joukkueen ja SBT Tornion hallituksen kesken esittäneet tulevaan kauteen valmistautuessa useaan otteeseen. Yhtä viisasta vastausta ei ole olemassa, mutta ainakin seuraavia asioita otetaan huomioon: harjoitusten laadullisen tason nostaminen, joukkueen sitoutuminen yhdessä asetettuihin tavoitteisiin, joukkuekuri. Yhtenä merkittävänä virstanpylväänä voidaan pitää Suomen Cupiin osallistumista ensimmäistä kertaa seuran historiassa.

Torniolaisessa salibandymaailmassa on tapahtunut viime kuukausien aikana muutoksia. Valitettavasti ToPV:n miesten edustusjoukkueen toiminta on loppunut mikä on luonnollisesti alueen salibandytoiminnan kannalta huonoa. ToPV:sta vapautuvia pelaajia tulee tulevalla kaudella pelaamaan muutamia myös SBT Tornion joukkueessa. Tätä kirjoittaessa on Salibandyliitto vahvistanut Heikki ”Kolkki” Kähkösen siirron SBT Tornion riveihin. Tervetuloa joukkoon mukaan Heikki!

Erityisen ylpeä olen saadessani ilmoittaa, että Vesa Keinäsen johtama vuonna 1997-1998 syntyneiden poikien joukkue on siirtynyt 1.6.2012 alkaen pelaamaan SBT Tornio ry:n alle. Vesa on panostanut torniolaisen salibandyn kehittämiseen koko sydämellään ja seurana olemme erittäin kiitollisia saadessamme Vesan ja pojat mukaan SBT Tornion toimintaa. Jo nyt muutamia Vesa junioreista on käynyt pelaamassa vahvasti miesten joukkueen harjoituksissa. Tulevalla kaudella SBT Tornion junioritoiminta kattaa vuodet 97-98 sekä 02-04.

Tulevalta kaudelta odotan vahvaa panosta kaikilta SBT Tornion väreissä pelaavilta joukkueilta ja uskon, että urheilullisen menestyksen lisäksi myös seuratoiminta torniolaisessa salibandyssä kehittyy entisestään vahvemman SBT Tornion myötä.

Hauskaa kesää

Salibandyterveisin

27.6.2012          Ville Liisanantti, PJ

Sarjataulukko ja pistepörssi

Kausi 2012-2013 4.divisioona

Historia toistaa itseään, sillä kulunut kausi oli jo viides perättäinen 4.divisoonassa ja jälleen asetettu tavoite nousta kolmos divisoonaan jäi toteutumatta. Kuitenkin kausi oli hyvä, siitä osoituksena paras sarjasijoitus tähän asti eli kolmas. Jossiteltavaa jäi muutamissa otteluissa, mutta kaksi parempaa ja ennenkaikkia tasaisemmin pelanutta joukketta kiilasivat edelle.

Salibandy Seura Rankat Ankat II ja SBT Suola nousivat lopulta molemmat kolmos divariin. SSRA II suoraan ja SBT Suola kabinetti päätöksellä hävittyään karsintapelinsä.

Kaudella osallistuttiin myös Suomen Cupiin jossa tavoitteeksi asetettiin toiselle kierrokselle pääseminen, josta myös jäätiin hiuksen hienosti maalierolla. Suomen Cupin pelit olivat todella hyviä kauteen valmistavia pelejä ja tulevalla kaudellakin Suomen Cupiin osallistutaan.

Kulunut kausi oli myös ensimmäinen SBT Tornion 97-98 junnuille jonka kausikertomuksen voi lukea alla olevasta linkistä:

SBT Tornio 97-98 kausikertomus

Myös 02-04 junnut jatkoivat innostuneesti toimintaansa käymällä turnauksissa ympäri pohjois-suomea. Ilahduttavaa oli nähdä innokkaita junnuja niin 97-98 kuin 02-04 joukkueissa.

97-98 junnuista voidaan odottaa vahvistuksia edustukselle jo lähitulevaisuudessa. Tämä onkin tärkeää jatkuvuuden ja organisaation kehittämisen takia. Myös sählykerhoja SBT Tornion nimissä vedettiin Kokkokankaan koulululla (linkki juttuun SBT Tornio sählykerhosta)

Kaudelle 2013-2014 edustuksen joukkueen kasaaminen on tätä kirjoittaessa käynnissä ja muutoksia näyttäisi jälleen tulevan. Nähtäväksi kuinka kilpailukykyisen joukkueen SBT Tornio saa jalkeille sillä tulevan kauden lohko näyttää jälleen mielenkiintoiselta. Nousu on jälleen tavoitteena.

97-98 eli B-junnut jatkavat taistelua SBT Tornion värien puolesta. Kuten myös 02-04 junnut. Uutena joukkueena SBT Tornion väreihin tulevalle kaudelle tulee SBT Tornio Naiset, jonka pelaajat siirtyvät Topv:stä SBT Tornion alle.

Tulevalta kaudelta odetaan SBT Tornio väreissä pelaavilta joukkueiltä iloista mieltä, kehittyvää ja innokasta otetta sekä pilkettä silmäkulmassa salibandyn parissa. Tosissaan, muttei vakavasti.

Sarjataulukko ja pistepörssi

16.07.2013 "C"

KAUSI 2013-2014 4.divisioona

PJ:n mietteet kaudesta 2013 – 2014 ja katseita tulevaan kauteen

Kauteen 2013-2014 valmistauduttaessa oli SBT Tornio monien muutosten edessä. Olimme saaneet seuraamme naisten joukkueen, kun Tornion Palloveikoista siirtyi naisten joukkue seuraamme.  Samaan aikaan miesten joukkue kärsi lukuisista pelaajamenetyksistä ja odotukset kaudesta olivat haastavat.

Naisten joukkue pelasi Salibandyliiton Pohjois-Suomen alueella 3.-divisioonassa ja oli täysin dominoiva koko kauden aikana. Kausi päättyi onnistuneesti nousuun 2.-divisioonaan. Naisten joukkueen menestyksen takana on ollut hyvä iloinen energia ja usko yhdessä tekemiseen. Ison panoksen naisten joukkueeseen on tuonut myös valmentajana toimiva Jari Rautio, joka on omalla vihkiytymisellään salibandyä kohtaan auttanut nuorta joukkuetta valtavasti. Pelit kovenevat tulevalla kaudella 2.-divisioonassa, mutta uskon, että iloinen peli-ilme ja yhdessä tekemisen meininki siivittävät SBT:n naiset menestykseen myös tulevalla kaudella.

Miesten joukkue koki kovia menetyksiä kauden 2012-2013 päätteeksi. Menetimme joukkueesta hyviä pelaajia toisiin seuroihin ja kauteen lähdettäessä joukkueen tilanne oli erittäin haastava. Syyskuussa 2013 joukkue koki pohjakosketuksen Suomen Cupissa, joka herätti joukkueen taistelumielen. Hivenen yllättäen joulutauolle lähdettäessä miesten joukkue johti omaa lohkoaan 4.-divisioonassa. Valitettavan perinteiseen tapaan miesten peliesitykset olivat kevätkaudella ailahtelevaisia ja teimme loppukaudesta itsellemme turhan vaikean. Kauden viimeinen turnaus maaliskuun alussa tuotti kuitenkin kauan odotetun hedelmän ja viimeisen pelin voitto toteutti unelmamme ja SBT:n miehet nousivat suoraan 3.-divisioonaan.

Tuleva kausi tulee olemaan entistä haastavampi. 3.-divisioonan taso on korkeampi ja sarjaohjelma ankarampi. Tätä varten SBT:n miesten joukkue tulee olemaan vahvempi kuin koskaan aiemmin. Viime kaudella hienosti valmennusvastuun kantaneiden Kalevi Moilasen ja Kaj Mikael Hellevaaran lisäksi on valmennusryhmään tullut mukaan Juhani Kantola. Jussilla on erittäin pitkä kokemus salibandyn saralla jo 1990-luvulta alkaen ja valmennustehtävistä Tornion Palloveikkojen 2.-divisioonan ajoilta. Viime vuosina Jussi on toiminut salibandytuomarina ja tämä kokemus tullaan käyttämään hyödyksi joukkueen peliä rakennettaessa.  

Junioripuolella SBT Tornion toiminta on kasvanut entisestään. Vesa Keinäsen B-juniorit ovat erittäin kovatasoinen joukkue ja osa joukkueen pelaajista pelasi ansioituneesti jo viime kaudelle miesten edustusjoukkueen mukana. Kimmo Kähkölän vetämä E-juniori-ikäluokka on kunnostautunut alueellisissa sarjoissa erittäin hyvin viime kaudella. Uutena kasvavana ryhmänä on vuonna 2005-2008 –syntyneille tytöille ja pojille pidettävä salibandyryhmä, jota Piritta Hiukka ja Juha Nevala on erittäin uskollisesti vetänyt läpi talven Putaan hallilla. Lisäksi toiminnassa ovat auttaneet lukuisat lasten vanhemmat, joiden apu on ollut korvaamattoman arvokas.

Junioritoimintamme on erittäin vahvaa ja se kehittyy koko ajan uusien ikäluokkien tullessa toimintaan mukaan. Jo muutaman vuoden päästä tulemme näkemään kuinka B-juniorit tulevat ottamaan päävastuun miesten edustusjoukkueessa. On hienoa nähdä kuinka systemaattinen junioritoiminta tuottaa tulosta ja samalla syntyy torniolaiselle salibandylle oma brändi ”SBT Tornio”.

Uskon vakaasti, että tuleva kausi tulee olemaan SBT Torniolle erittäin hyvä ja toivottavasti salibandykaukaloiden laidalla nähdään paljon SBT Tornion kannattajia. Toivotan teille aurinkoista kesää ja menestyksekästä tulevaa salibandykautta.

Ville Liisanantti, PJ, SBT TORNIO RY