SBT Tornio - SB Tuure (7 - 2)

Aika: 14.1.2012 19.00
Paikka: Putaan Urheiluhalli
Sarja: Miehet 4.DIV, Lohko 2


Peruspelaamisella voitto sarjajumbosta

 
Heti aamupelin jälkeen alkoi tiukka valmistautuminen illan koitokseen. Eli käytännössä päivä meni hallilla toimitsijanhommia jumittaessa ja laillisia piristeitä nauttien. Uskoakseni jokaisella pelaajalla pyöri mielessä ajatukset: "Tätä peliä me ei voida hävitä". Valmentaja Välimaa teki muutaman viilauksen pelaavaan kokoonpanoon. Pakkien osalta siirryttiin 5-pakin järjestelmästä kahteen pakkipariin ja tämä sai pakkien hyväksynnän.


Erän alku näytti alkavan mihin Rokokoo pelissä jäätiin. Jo ajassa 00.53 Tuure rouhii maalin, maalintekijänä Korva Juha syöttäjänä Häkkilä Mikael. Pelien alut ovat olleet tällä kaudella SBT:lle täyttä myrkkyä ja vastustaja on päässyt useampaan otteeseen rokottamaan käytännössä jopa suoraan aloituksesta! Eipä siinä mitään, sillä neljä minuttia tästä ja Tuure sivaltaa jälleen. Peliin valmistautuminen ja pelifiilis näytti jääneen jonnekin syvälle pukukopin uumeniin. Taululla 0-2 ja peli alkoi vaikuttamaan Kalevi Moilasen viime yön pahimmalta painajaiselta. Alkuhäkellyksen jälkeen SBT alkoi vääjämättä painamaan peliä Tuuren päätyyn. SB Tuuren taktiikka oli selvä; puolustaa viiden kilpparilla ja iskeä nopeasti vastaiskuilla ja nopeilla vedoilla. Niinkuin jokainen tietää tuo taktiikka toimii juuri niin kauan kuin jalka nousee ja Tuurella se toimi ensimmäiset 10 minuuttia. Tornio ei kuitenkaan saanut kuparista rikki vaikka yritys oli kova. Erätauolle siis vieraitten johtaessa yllättäen 0-2.


Valmennusjohdon ei tarvinnut hirveästi puhutella joukkuetta, sillä kaikki tiesivät mikä meni vikaan ja mitä pitää seuraavaksi tehdä – maaleja ja paljon. Pelikello oli ehtinyt liikahtaa aika tarkalleen aikaan 17.05 kun veijari-kaksikko Kanto & Mäkikallio kaventaa. Maali tuli tutulla kaavalla; ensin palloa leivotaan pari minuuttia vastustajan maalin takana, siihen pari tiki-taka syöttöä ja pallo reppuun.

Tässä vaiheessa SBT alkoi siirtelemään palloa nopeammin ja peli näyttikin enemmän tehottomalta Yv-reeniltä, kuin oikealta 5vs5 peliltä. Minuutti numero.23 oli kotijoukkueelle suotuisa, sillä 32 sekuntiin tehoiltiin 3 maalia (Kuure, Hellevaara ja Stålnacke). Tilanne 4-2 ja runsaspäinen kotiyleisö huokaisee helpotuksesta. Tasoero joukkueiden välillä alkoi erottumaan ja maaleja olisi pitäny napsutella enemmänkin ennen erätaukoa.


Kolmas erä olikin sitten enemmän tai vähemmän kosmetiikkaa ja numeroiden kaunistelua. Ajassa 32.53 Rantajärvi ampuu yv-maalin Sakari Heiskasen toimiessa jälleen syöttäjänä. Moilanen ja Stålnacke tekevät vielä maalit mieheen ja loppulukemat 7-2. Peli ei saanut missään vaiheessa mitään erikoisen hegemoniallisia piirteitä ja vastustajan paukkujen loppuminen ensimmäiseen erään tuloksena oli tämä. Seuraavan turnaukseen SBT lähtee haistelemaan jokos sieltä napsahtaisi pari voittoa mukaan.


Härät:
3 Härkää: Kaj Mikael Hellevaara – Pelasi ehkä parhaan pelinsä koko Sbt uransa aikana. Hyvä liike, varma pallonhallinta ja yhteispeli tutkapari Moilasen kanssa toimi tänään. Tuplasi pistetilinsä tässä turnauksessa.


2 Härkää: Jere Stålnacke – Väläytteli välillä maagista mailatekniikkaansa ja tänään tehot 2+0. Kaksi maalia ei tietenkään riitä tälle kunnianhimoiselle hyökkääjälle, joka tykkää silloin tällöin levähtää jäähypenkin puolella.


1 Härkä: Sakari Heiskanen – Hääräsi joka puolella kenttää vahvasti taistellen. Uusimpien huhujen mukaan kiinnostusta olisi kuulunut Kemistä asti. Viekö tie pakkipariksi legendaariselle Topv:n kapteenille.


(kirjoittaja # 4)

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
0 - 100:53Korva JuhaHäkkilä Mikael
0 - 204:55Ahvenlampi JuhaMikkola Aki
1 - 217:05Kanto JuhoMäkikallio Antti
2 - 223:16Kuure JoonasKeränen Jonne
3 - 223:32Hellevaara Kaj MikaelMoilanen Kalevi
4 - 223:48Stålnacke JereHeiskanen Sakari (A)
5 - 2 (yliv.)32:53Rantajärvi MattiHeiskanen Sakari (A)
6 - 237:48Moilanen KaleviEi syöttäjää
7 - 239:11Stålnacke JereMäkikallio Antti
Jäähyt:
AikaRangaistu pelaajaRangaistus
15:00Mikkola Aki2 min
26:21Hast Janne2 min
32:28Nisumaa Ville2 min
Torjunnat:
Hast Janne: 0 torjuntaa
Hyväri Mikael: 0 torjuntaa
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Välimaa Risto
Maalivahti
2Parikka Eemeli
Hyökkääjä
7Välimaa Heikki
Puolustaja
8Moilanen Kalevi
Hyökkääjä
9Stålnacke Jere
Hyökkääjä
11Kuure Joonas
Hyökkääjä
17Kanto Juho
Hyökkääjä
18Rantajärvi Matti
Hyökkääjä
21Holma Niko ( C )
Hyökkääjä
23Heiskanen Sakari (A)
Puolustaja
27Hast Janne
Maalivahti
29Rajala Joonas
Puolustaja
78Keränen Jonne
Hyökkääjä
80Mäkikallio Antti
Hyökkääjä
85Liisanantti Ville
Hyökkääjä
85Hookana Tuomas
Puolustaja
88Leppänoro Matti (A)
Puolustaja
99Hellevaara Kaj Mikael
Hyökkääjä