Sarja: Miehet 4.DIV, Lohko 2

Surkea esitys toi 6-3 tappion ( by #4, kiitokset siitä!)

Kauan odotettu Sbt:n kotiturnaus part.2 näki päivänvalon 14.1.2012. Odotukset olivat härkäleirissä vähintääkin tuliset, sillä edellisestä peleistä ja koko alkukaudesta oli jäänyt isoja murusia hampaankoloon. Lisäksi joulunajan reeneistä oli huomattavissa piristymisen merkkejä koko joukkueen osalta.

Aamutuimaan hallilla näkyi latautuneita ja rennon oloisia pelimiehiä. Lähes koko rosteri oli pelikunnossa ja näin ollen valmentaja Välimaalla oli hyvät lähtökohdat lähteä piiskaamaan joukkuetta hyvään vireeseen. Rokokoo tiedettiin etukäteen kovaksi ja tasaiseksi nipuksi, eikä 4-divarin kestomenestyjä tätä odotusta muuttanut.

Ottelun alku oli tuttua Sbt:tä tällä kaudella, pakka oli aivan sekaisin eikä ladatuista akuista ollut tietoakaan. Tiedä sitten olisiko alkulämppäreissä ollut parantamisen varaa vaiko Tuomas ”Tupe” Hookanan myrkkykahvit olleet asialla, sillä syötöt napsuivat ennemmän vihuille kuin omille. Juuri kun alettiin pääsemään peliin juoneen mukaan, RSB-legenda Jan Fordell iskee taululle 1-0. Rokokoon koko kauden toiminut pelikirja; tiivis viisikkopuolustus jossa hyökkäykset johdetaan poikkeuksetta kulmiin, sekä moniuloitteinen avauspeli toimivat tänäänkin. Sbt:n oli todellisia ongelmia saada palloa pakeilta ylöspäin avattua, ja ensimmäinen erä pyörittiinkin lähinnä oman maalin takana chippaillen. Sekavan alun jälkeen saatiin sentään muutama organisoitu hyökkäys tehtyä, mutta hyökkääjien sortuessa kulmissa seikkailuun ei Rokokoolla ollut hätää. Erän toinen maali nähtiin kirvelevästi ajassa 14.59, kun kotijoukkueen #4 päätti lähteä tukemaan hyökkäystä huonolla menestyksellä aiheuttaen omaan päähän 2vs1 tilanteen, josta Rokokoo iskee tehokkaasti 2-1 ja todellisen pukukoppimaalin.

Toiseen erään oli sikäli helppo lähteä, ettei ensimmäisen erän seikkailuista ollut kuin yksi tie – ylöspäin. Valmentaja Välimaa painotti pelirohkeutta ja ainakin pistehai Sakari ”Maajoukkuemies” Heiskanen oli kuulolla. Kaksi maagista poikkaria ja Sbt tasoittaa ottelun 2-2, maalintekijöinä Mäkikallio ja Hellevaara. Tässä vaiheessa Sbt alkoin löytämään aukkoja Rokokoon hyvästä ja vaihtelevasta karvauksesta. Eikä siinä vielä kaikki, sillä ajassa 27.31 Jere Stålnacke pamauttaa taululle tilanteeksi 3-2. Kotiyleisön hymy ei kestä kauan, sillä melkein suoraan aloituksesta Rokokoo tasoittaa ottelun Antti Nivalan (2+1) tehdessä aamun toisensa. Erän loppu meni pallotellessa päästä toiseen. Torniolaislauman peli ei missään vaiheessa ollut parasta mahdollista, välimatkojen pakkien ja hyökkääjien kasvaessa liian suuriksi. Laumanjohtajaa kaivattiin, joka olisi näyttänyt esimerkillään tien. Joka tapauksessa erä oli ehkä ehjin koko turnauksessa.

Erätauolla valettiin uskoa omiin ja muistutettiin minimoimaan omat virheet. Erän alku oli kaikkea muuta ja ajassa 31.37 Stålnacke lakaisee kentän pintaa kontillaan jäähyn arvoisesti. Arvattavasti Rokokoo iskee yv-maalin, sbt:n pelaajien sekoiltua salmiakki hajalleen. Puoli minuuttia tästä Rollo rokottaa jälleen. Rokokoon lyhyet, mutta tehokkaat hyökkäykset päätyivät lähes poikkeuksetta poikittaissyöttöön ja vetoon eli juurikin päinvastoin kuin altavastaajalla. Tarvittavaa isompaa vaihdetta ja etenkin halua voittaa ei löytynyt Sbt:n repertuaarista sinä aamuna. Erän loppupuolella yritettiin vielä kavennusta ilman mokea, mutta Rokokoo kaunistelee lukemat tyhjiin 6-3.

Härät:

3 Härkää: Janne Hast – Pari näppärää koppia, ja hyvin mukana joka tilanteessa. Ei pelannut kauden parhainta peliä, mutta silti oli lähimpänä omaa tasoaan kuin kukaan muu.

2 Härkää: Sakari Heiskanen – Ei ruusuinen esitys, mutta pakko kumartaa näille pistemäärille mitä pakin paikalta takoo. Matti ”Meissi” Leppänoron sanoin ”Tärkeintä ei ole voitto, vaan pakkien pistepörssin ykkössija!”

1 Härkä: Matti Rantajärvi – Ei hyökkääjäksi pisteillä mässäile. Mutta onkin kahden suunnan centterinä pelatessa parhaimmillaan pehmeine käsineen Erittäinkin kypsä pelaaja nuoresta iästään huolimatta.