Aika: 4.12.2010 11.00
Paikka: Rovaniemi Keltakangas
Sarja: Miehet 4.DIV, Lohko 2

SBT Tornio - KoskRi raportti

Tornion kokoonpanon puuttui edellisturnauksen tehomiehet, kun Sonninen ja Mäkikallio joutuivat jättämään turnauksen väliin eri syiden vuoksi. Kova menetys koettiin myös puolustuspuolella, kun joukkueen puolustuksen härkä Kähkölä ei päässyt mukaan. Myös Janne Hastin pelaaminen oli hieman epävarmaa parin viikon takaisen reeneistä tulleen sormivamman mukaan.

Koskria vastaan tiesimme etukäteen, että ottelusta ei tule taistelu ja vauhti puuttumaan. Normaalisti joukkue karvaa ylhäältä ja siihen meidän keskittyä, jotta päästään omista pois. Joukkuehan johtaa sarjaa ja ns. liigatason miehiä on vastassa :)

Ennen ensimmäistä ottelua saimme tietää, että Hasti pystyy pelaamaan maalissa kädet teipattuina. Vara veskana toimi itse pelaajavalmentaja Välimaa.

Hyökkäysketjuiksi meille muodostuivat seuraavat:

Holma - Palokangas - Moilanen Koskenniska - Hookana - Parikka

Puolustajina toimivat Leppänoro, Välimaa jr., Rajala sekä Heiskanen.

1. Erä

Ottelu alkoi todella huonosti, kun vastustajan ensimmäinen laukaus painui maaliin pelikellon näyttäessä 20 sekuntia. Erä sujui vahvasti koskrin hallinnassa ja vajaan kymmenen minuutin kohdalla tulostaululle lukemiksi 0-2. Tästä pari minuuttia eteenpäin ja lukemat jo 0-3.

Ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla Moilanen avasi Tornion maalihanat. Rajala pisti Moilaselle syötön laitaan, josta Moilanen nousi hienosti maalille pisti pallon yläkulmaan.

Ensmmäinen erä oli pääosin KoskRin hallintaa Tornion saadessa parannettua peliä erän loppua kohden.

2. Erä

Toiseen erään lähdettiin jatkamaan oman pelin parantamista ja tulostakin tuli jo vajaan lahden minuutin jälkeen, kun Hookana hienosti karvasi pallon pakilta, josta se ajautui Koskenniskalle ja tilanne 2-3. Ajassa 20.05 tuli Torniolle kylmää vettä niskaan, kun Parikka komennettiin jäähylle mailan painamisesta. Kesken KoskRin ylivoima pyörityksen Heiskanen voitti pallon kulmasta ja syötti laitaa pitkin keskialueelle Holmalle joka kääntyi ja laukoi tasoituksen alivoimalla. Maalia saattoin hieman helpottaa vastustajan maalivahdin heikko sijoittuminen. Tämän tilanteen jälkeen Koskri otti aikalisän sekä vaihtoi maalivahdin, koska olihan Tornio ottanut kolmen maalin johdon kiinni.

Toisen erän viimeiseksi tilastomerkinnäksi tuli Koskrin 3-4 johtomaali ajassa 25.54.

Toisessa erässä Tornio pääsi jo paremmin peliin kiinni ja peli muuttui paljon tasaisemmaksi.

3. Erä

Kolmanteen erään lähdettiin pelaamaan samaa peliä, mitä pelattiin toisessa erässä. Ajassa 34.04 Heiskanen teki sen taas! Välimaa jr. syötti pakkikaverille ja Heiskanen nousi puoleen kenttään ja hirveä pommi yläkulmaan. Tässä kaikki näytti hyvältä.

Sitten tuli taas se ns. mustahetki, joka kesti kaiken kaikkiaan 37 sekuntia. Tässä ajassa Koskri paukutti KOLME maalia ja tilanne oli 4-7.

Tornio ei lannistunut vaan haluttiin pelata hyvä peli loppuun saakka ja valo oli tunnelin päässä ajassa 42.08, kun Julli viimeisteli kavennuksen hienon kuvion päätteeksi.Ajassa 43.12 Tornion pelatessa ilman maalivahtia pallo kierrätettiin vasempaan laitaan, jonne oli ottelun tähti Heiskanen unohdettu täysin vapaaksi ja mies nousi maalille ja pisti pallon etukulmasta sisään. Tornio oli taas kammennut itsensä maalin päähän ja ottelun lopusta tuli tiukkaa. Tornion pelattua ilman maalivahtia pääsi Koskri niittaamaan tyhjiin kaksi sekuntia ennen pelin päättymistä.

Koskri sai vielä kaunisteltua lukuja, kun viimeisen aloituksen jälkeen ns. liigamies pääsi laukomaan heti aloituksesta joka yllätti hyvin pelanneen Hastin.

Kaiken kaikkiaan hyvä taistelu Torniolta isolla T:llä! Ainoastaan alku ja tuo mustahetki olisi voinut mennä paremmin. Laukaukset peitettiin hyvin, mutta voittoon tai tasuriin saakka olisi pitänyt peittää kiitettävästi.