Kely II - SBT Tornio (1 - 8)

Aika: 20.11.2010 10.00
Paikka: Putaan Urheiluhalli
Sarja: Miehet 4.DIV, Lohko 2


Raportti 20.11.2010

Joukkue oli pitänyt pakollisen kuuden viikon tauon peleistä ja oli sinä aikana harjoitellut enemmän tai vähemmän aktiivisesti, jotta omassa kotiturnauksessa olisi näytettävää suurelle kannustajajoukolle. Ensimmäisessä pelissä vastaan tulisi asettumaan Kellon Lyönti ja toisessa illan pelissä Tornion pelimoraalia tulisi testaamaan juhlapojat Oulusta eli FBC Partyboys. Viikkoa aiemmin vietetty hengennostatustilaisuus oli osunut oikeaan aikaan, koska sen seurauksena viimeisen viikon ”viimeistelytreenit” saivat hyvän osanoton. Ilahduttavaa oli huomata myös Mäkkärin heittäneen raksamiehen haalarit nurkkaan ja tulleen mukaan kohottamaan kuntoa reeneihin. Myös Pölkyn Mikan kohtalosta puhuttiin paljon ja ilmeisesti joukkue joutuu antamaan virallisen lausunnon faneille, jotta huhumylly ei lämpenisi liikaa:

SBT Tornion viimeisimmän tiedon mukaan, joukkueen tukipilari Mika Pölkky on joutunut ikävän onnettomuuden uhriksi; hän on joutunut jäämään kotiin. Joukkue pahoittelee asiaa.”

Joukkueen valmistautumista häiritsi puute hyökkääjistä; varmaa olisi että päivän ensimmäiseen peliin olisi tulossa vain viisi hyökkääjää. Torstaina tehtyjen näyttöjen ja päätösten perusteella valmennus siirsi Heiskasen Sakarin yhdeksi hyökkääjäksi, jotta saataisiin kaksi hyökkäysvitjaa täyteen. Toiveissa oli että Sakke voisi heittä pari hirmulämäriä kaitsuun ja varmistaa sitä kautta pisteet kotiin. Toki toiseksi vaihtoehdoksi jätettiin roikkuleija vastustajan pakin jalan kautta alakulmaan, mutta toteutus jätettiin hänen itsesensä päätettäväksi. Pakkiparit tulisivat olemaan vanhat tutut: Leppänoro-Kähkölä sekä Välimaa-Rajala. Maalissa tulisi debytoimaan joukkueen uusi vahvistus Janne Hast, jonka edustusoikeus oli alkanut pari päivää aiemmin.

Perjantaina valmennus ja joukkueenjohto joutuivat tiukan paikan eteen; porukan kantava voima Julli ilmoitti olevansa kuumeessa, joten ”oikeiden” hyökkääjien määrä tippui neljään. Salibandy on nopea peli ja myös taustajoukot olivat kerrankin nopeita; SBT Tornio solmi hetkessä uuden pelaajasopimuksen paluumuuttaja Hookanan kanssa. Sopimuksen sisältöä ei paljasteta, mutta kulisseissa puhutaan mm. auto-, eläke-, varuste-, asunto- sekä lounassetelieduista. Johto ei kommentoi asiaa.

Lauantaina kentälliset peliin olivat siis: Holma-Sonninen-Mäkikallio sekä Heiskanen-Hookana-Moilanen. Kopissa korostettiin rauhallisen alun merkitystä, varsinkin kun Tupen ”sisäänajo” oli melko lyhyt ja asiat haluttiin tehdä huolella. Rauhallisuutta ehti mennä pari vaihtoa kun Sonnisen poika räpäytti avausmaalin. Tästä joukkueen peli-ilo näytti kasvavan aivan täyteen mittaansa ja onnistumisia tuli monella rintamalla. Maalivahtidebyytissään loistanut Janne oli varsinkin pelin alkupuolella mies paikallaan; vedot kilpistyivät kerta toisensa jälkeen Jannen suojuksiin. Pelin vanhetessa myös kenttäpelaajat auttoivat Jannea minkä ehtivät; ikinä ennen en ole päässyt kehumaan meidän peittopeliä, mutta nyt siihen on aihetta! Erityismaininnan ansaitsee velipoika Heikki, joka peitti melko monta laukausta ja pelasi sellaisella ilmeellä, että oksat pois! Mistähän tuollainen draivi??

Kaikkiaan joukkue latoi Putaan hallin digitaaleihin 8 maalia, joiden turvin voitto heltisi helposti. Kaikkiaan Mäkkäri taisi lipsauttaa kolme häkkiä samoin ketjukaveri Vallu oli hatun arvoinen mies. Muita tekijöitä oli Leppänoron Meissi sekä Moilasen Kale. Kalen maali nousee ehkä arvoasteikolla ykköseksi, kun puhutaan räkämaaleista; lähisisäänlyönnistä mies rankaisi suoraan tyhjään maaliin. Olisi siitä joku toinen voinut ehkä mahdollisesti jopa vetää ohi… Tai no joo…

Ainoa kauneusvirhe tuli ajassa 39.23 kun vastustaja pääsi heittämään yhden maalin Hastin selän taakse. Tätä maalia lukuun ottamatta voisi kaikella kauneudella sanoa että meidän peli-ilme oli todella hyvä. Hauskaa oli, onnistumisia tuli, itseluottamusta löytyi ja elämä oli ihanaa. Kun taas vastaavasti voisi sanoa että KeLyn hampaat olivat jääneet naulakkoon, kun joukkue oli aamulla lähtenyt Torniota kohti. Tulos oli omalle joukkueelle henkisesti tärkeä ja toki kaksi pistettä lämmitti taskussa mukavasti. Tämän pohjalta oli mukava lähteä viettämään aikaa toimitsija- ja kanttiinipöydän takana sekä valmistautumaan seuraavaa peliä varten.

Päivällä tapahtui sitten se, mitä kaikki olivat pelänneet. Juuri vasta joukkueeseen kiinnitetty Tupe soitti ja sanoi että oli aamun peliesitysten jälkeen saanut kiintoisan tarjouksen toisesta seurasta. Hänet oli kutsuttu erään vihreää väriä tunnustavan joukkueen edustustiloihin, jossa kuuleman mukaan oli aikomus esittää kattavaa pelaajasopimuskokonaisuutta. Tämän vuoksi ammattilaisemme ei voisi osallistua päivän toiseen peliin. Meidän viimeisimmän tiedon mukaan Tupe olisi nähty Tornion yöelämässä vihreän edustusasun kanssa, mutta eräiden kommenttien mukaan kyseessä olisi ollut jääpalloilijoiden käyttämä asu. Valvontakameran kuvista voimme jopa tulkita Tupen yrittäneen polttaa tuota asua Hallituskadulla, mutta tilanteen sekavuus vesittää tarkat tulkinnat. Joukkueen johto on kuitenkin koonnut komitean, jonka tarkoituksena on ensin löytää Tupe ja sen jälkeen lyödä vielä pari lisäetua pöytään, jotta tuo salibandykenttien Travolta olisi jatkossakin nähtävissä punamustissa asuissa. Komitea jalkaantuu maanantaiaamuna Pellon Orajärven lähimetsiin ja pitää tiedotustilaisuuden heti kun asia on kaikilta osin selvä.


Olimme siis taas neljän ja puolen ”oikean” hyökkääjän tilanteessa; toki Heiskasen voi laskea yhden pelin kokemuksella puolikkaaksi hyökkääjäksi. Tilannetta saapui helpottamaan Koskenniskan Janne, joka kovalla liikkeellä tuli paikalle puolta tuntia ennen pelin alkua. Janne oli edellisen viikon ajan komennettuna Oulun seudulle, jotta hän pystyi scouttaamaan vastustajiamme. Ilmeisesti seuranta keskittyi FBC Partyboysien joukkueeseen, koska omien sanojensa mukaan: ”- Ei tässä nyt aivan 100%:ssa tikissä olla.” Pari kuppia väkevää kahvia ja pikkasen Batteryä, niin johan rupesi miehestä löytymään virtaa sähköankeriaan lailla. Ketjuun tehtiin pieni muutos, jossa Sakke heitettiin sentteriksi ja hän sai laidoilleen Moilasen ja Koskenniskan. Kuinka muutos onnistui ja saiko joukkue kotiturnauksestaan neljää pistettä selviää tarkemmasta raportista, jonka on kirjoittanut Holman Niko. Raportti löytyy tästä…

 

Risto Välimaa

 

MAALIKOOSTE

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
0 - 102:55Sonninen ValtteriHolma Niko ( C )
0 - 205:53Sonninen ValtteriMäkikallio Antti
0 - 315:42Mäkikallio AnttiHolma Niko ( C )
0 - 420:52Mäkikallio AnttiKähkölä Kimmo
0 - 530:41Leppänoro Matti (A)Sonninen Valtteri
0 - 632:35Sonninen ValtteriLeppänoro Matti (A)
0 - 734:13Mäkikallio AnttiSonninen Valtteri
1 - 739:23Ojala AnttiJunttila Olli
1 - 8 (tm)42:54Moilanen KaleviEi syöttäjää
Jäähyt:
AikaRangaistu pelaajaRangaistus
23:59Nikkinen Joonas2 min
42:06Sonninen Valtteri2 min
43:13Luukkonen Aappo2 min
Torjunnat:
Hast Janne: 0 torjuntaa
Vastustaja: 0 torjuntaa
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Välimaa Risto
Maalivahti
7Välimaa Heikki
Puolustaja
8Moilanen Kalevi
Hyökkääjä
18Sonninen Valtteri
Hyökkääjä
21Holma Niko ( C )
Hyökkääjä
23Heiskanen Sakari (A)
Puolustaja
24Kähkölä Kimmo
Puolustaja
27Hast Janne
Maalivahti
29Rajala Joonas
Puolustaja
80Mäkikallio Antti
Hyökkääjä
88Leppänoro Matti (A)
Puolustaja
-Mäkikallio Antti
Valmentaja
-Välimaa Risto
Päävalmentaja