Paikka: Putaan Urheiluhalli
Sarja: Harjoitusottelut

SBT Tornio – Topv harjoitusottelu 15.9.2009

Kauden ensimmäinen harjoitusottelu sovittiin pelattavaksi syyskuussa ja vastaan asettui tuttu joukkue paikkakunnalta. Topv oli kokenut hieman muutoksia kesän ja syksyn aikana; uusia miehiä oli tullut mukaan ja osa oli vaihtanut leiriä. Asetelmat kauden ”avausotteluun” olivat vähintään mielenkiintoiset.

Pelin alussa valmennus korosti hauskuuden ja peli-ilon säilyttämistä läpi pelin. Ensimmäinen erä oli tarkoitus hakea tuntumaa peliin ja muistella taas kesän jälkeen salibandyn saloja. Aivan täydellä rosterilla emme otteluun päässeet, mutta yhden kentällisen saimme kasattua joukkueen ”sparrausmiehistä”. Tällä täydennyksellä olimme valmiita otteluun, jonka kestoksi sovittiin normaali 2-divarin peliaika 3*20 minuuttia tehokkaalla ajalla.

Hyökkäysketjut muodostuivat seuraaviksi:

1. ketju: Kvist – Palokangas – Holma

2. ketju: Sonninen – Pölkky – Moilanen

3. ketju: Huhtala – Hookana – Liedes

Puolustukseen kiinnitettiin pakkipareiksi: Kähkölä – Leppänoro sekä Koskenniska – Heiskanen. Maalissa aloitti Syväniemi, jonka tilalle tulisi Kovanen toisen erän puolessa välissä. Tällä joukkueella lähdettiin lyömään kiilaa Topv:n pelikirjaan.

Ensimmäinen ”puolisko” pelistä mentiin hyvällä sykkeellä ja aivan tasavertaisissa asetelmissa. Peli aaltoili päästä toiseen ja vastustaja kävi kokeilemassa useaan otteeseen Joonaksen torjuntataitoja. Me emme päässeet oikein kunnolla kokeilemaan Niemelän Jannen ”torjuntaskillejä” mutta saimme kuitenkin upotettua kolme maalia Jannen selän taakse. Samassa ajassa vastustaja oli kilauttanut pallon pömpeliin viisi kertaa. Joonas torjui maalilla hyvin, mutta irtopalloja tuli liikaa puolustukselta, jotka vastustaja siirteli varmasti maaliin. Neljä maalia päästettiin joukkueena ja yksi rokotettiin pakin henkilökohtaisesta virheestä.

Sen jälkeen tuli veskareiden vaihto, molemmilla joukkueilla. Matti otti meillä torjuntavastuun, mutta muu joukkue lopetti vastuun ottamisen samalla hetkellä. Oma pelimme lamaantui täysin ja seuraavan kymmenen minuutin aikana vastustaja kopautti kolme hienoa maalia Matin selän taakse. Itse emme päässeet puolta kenttää pidemmälle, paitsi kerran kun Leppänoro heitti kukkupallon vastustajan päätyyn. Peli oli kääntynyt vastustajalle ja tilanne oli toisen erän lopussa 3-8 Topv:n hyväksi.

Kolmanteen erään tehtiin pieni, mutta näin jälkikäteen katsottuna erittäin onnistunut muutos kokoonpanoon. Hookana pudotettiin puolustukseen ja Janne nostettiin laituriksi. Liedes siirtyi samassa tilanteessa sentteriksi Tupen paikalle. Tällä haettiin rauhallisuutta alakertaan ja ”rähinää” karvaukseen.

Kolmas erä kääntyi sitten totaalisesti meille; peli-ilo löytyi, onnistumisia tuli, avauspeli lähti kulkemaan ja Matti toimi muurina maalilla. Erä meni meille 6-1 ja tasapeli oli valmista kauraa! Hieno nousu niin henkisesti kuin fyysisestikin, vaikka todettakoon rehellisyyden nimissä, että Topv:n suurin ”tatsi” näytti katoavan jonnekin Putaan hallin perukoille.

Peli ei anna aivan rehellistä kuvaa voimasuhteista, mutta näin valmennukselle se antaa paljon enemmän kuin lopputuloksen; se antaa tiedon siitä, miltä tasolta lähdemme kohti sarjaa. Paljon on petrattavaa, mutta paljon on hyvääkin joukkueen esityksissä. Heikompia kohtia löytyy fyysisyydestä sekä pallokontrollista, mutta vastapainona löytyy paljon onnistumisia viimeistelyssä. Laukaustarkkuus ja –voima on kehittynyt kesän aikana hienosti, monella jannulla.

Ottelun onnistujan roolin annan koko 1.ketjulle, joka veti ottelun läpi iskien plus-miinustilastoon lukemat +1! Tästä on hyvä jatkaa!