SB Tuure - SBT Tornio (4 - 3)

Aika: 27.2.2010 16.00
Paikka: Oulu, Nallisport
Sarja: Miehet 4.DIV, Lohko 2

Päivän toiseen peliin lähdettiin hakemaan voittoa, kun ensimmäinen peli hävittiin. Ennen peliä puhuttiin, että tässä pelissä meidän täytyy saada peli haltuun, koska ensimmäisessä pelissä hätäiltiin kovasti eikä näin ollen saatu itse pöritettyä peliä hyökkäyspäädyssä. Edellinen kohtaaminen Tuuren kanssa oli päättynyt Tuuren 3-6 voittoon.

Ensimmäinen erä alkoi hyvin, niin kuin meillä on melkein aina tapanakin. Hokkasen Niko voittaa kaksintaistelun puolustuspään kulmassa, jonka jälkeen kiertää maalin takaa ja antaa syötön Moilaselle, joka nousee röyhkeästi ja heittää pallon maaliin. Tästä kuluu huimat 16 sekuntia ja maalin jälkeinen vaihto kostautuu jälleen, niin kuin on tehnyt jo monta kertaa. Tuuren pelaaja saa aika rauhassa kävellä laidasta ja laukoa maalia päin. Kovanen on maskissa eikä näe palloa ja tilanne on heti 1-1. Vielä erän lopussa Tuure pääsee pöllyttämään maaliverkkoa. Nopean vaparin päätteeksi pallo ajautuu Tuuren hyökkääjälle maalin eteen, joka voittaa kaksinkamppailun ja laukoo hienosti takakulmaan taukotilanteeksi 2-1.

Toiseen erään lähdettiin siis Tuuren johdossa 2-1. Tauolla puhuttiin, että ei hätäillä, koska olimme pelanneet hyvän erän kokonaisuudessaan, mutta Tuure teki paikoista maalit. Toinen erä kerkeääkin vanhentua vain pari minuuttia, kun Tornio pitää palloa hyökkäysalueella. Moilanen siirtää pallon maalin taakse Parikalle ja lähtee itse hakemaan hienosti tyhjää tilaa maalin edestä, jonne Parikka saa hieman onnekkaastikin syötettyä. Tästä Moilanen tekee jo ottelun toisen maalinsa ja tilanne on tasan 2-2. Tästä pari minuuttia eteenpäin ja Tuure tulee hyökkäykseen pelaa hienosti pallon laitaan, josta veto lähtee. Tämän vielä Kovanen hienosti torjuu, mutta pallo jää maalin eteen pomppimaan ja ajautuu lopulta Tuuren pelaajalle, joka pistää pallon varmasti maaliin. Toisen erän loppuun Tuure saa vielä tehtyä neljännen maalin. Kulmasta Tuuren kaveri pelaa pallon keskelle taakse, josta Tornio on unohtanut miehen, joka saa laukoa suoraan syötöstä tolpan sekä Kovasen selän kautta taukotilanteeksi 4-2.

Kolmanteen erään lähdettiin pelaamaan samanlaista peliä, kun aikaisemminkin, mutta laukausten laatu sekä puolustuspään pelaamisen piti parantua. Rauhassa omaa peliä. Kolmas erä on tiukkaa vääntöä. Tuure puolustaa ja Tornio koittaa saada painetta Tuuren päätyyn. Maalin muodossa tämä onnistuukin minuuttin ennen pelin loppua. Kähkölä voittaa kaksinkamppailun maalin edessä ja kiepauttaa itsensä pallon kanssa maalin taakse. Sieltä hänen tuima katseensa löytää Moilasen, jonka kuti lähteekin suoraan syötöstä. Tämän vielä Tuuren veska selvittää, mutta Parikka on unohdettu maalin eteen, josta saa huidottua tilanteeksi 4-3. Tätä lähemmäksi Tornio ei pääse, joten joudutaan lähtemään kotimatkalle ilman pisteen pistettä.

Loppuyhteenvetona Tuure puolusti paremmin ja teki paikoistaan maalit sekä näin ollen ansaitsi voittonsa. Tornio pelasi hyvin ja sai oman pelinsä kuntoon verrattaen päivän ensimmäiseen peliin. Tornio hallitsi, mutta Tuure tuli hyvin vastahyökkäyksiin. Molemmilla oli omat paikkansa lisämaaleihin, mutta ainahan se ei mene.