Aika: 27.2.2010 11.00
Paikka: Oulu, Nallisport
Sarja: Miehet 4.DIV, Lohko 2

SBT Tornio –KoskRi 27.2.2010

Edellisessä kotiturnauksessa SBT Tornio oli päässyt maalien makuun oikein kunnolla; viimeisessä pelissä KeLyä vastaan oli joukkue naputellut saman verran maaleja, kuin neljässä ”normaalissa” pelissä. Joten valmentajan silmin olin luottavainen, että itseluottamus oli hiipinyt takaisin miehiin ja pisteitä lähdettäisiin hakemaan oikein suokuokalla!

Peliaamua kohti mentäessä joukkueen kokoonpano oheni päivä toisensa jälkeen; ensin poisjäännistään ilmoitti Heiskasen Sakke, jonka keskiviivalämäriä jäimme jo kaipaamaan. Poissaolijoiden listaan jouduttiin kirjoittamaan myös nimet: Sonninen, Välimaa, Palokangas, Syväniemi sekä Liisanantti. Joten matkaan lähti 12 nälkäistä miestä, joille oli mahdollisuus kerrankin antaa vastuuta sekä peliaikaa.

Kentällisiksi sorvattiin yhteistuumin seuraavat kokoonpanot: Parikan laidoille istutettiin Pölkky ja Moilanen. Roinisen Juha otti vetovastuun seuraavassa kentässä, jossa laidoilla pelasivat tutut Jermut, Holma sekä Kvist. Alakerran tilkkeeksi istutettiin Leppänoro ja Rajala sekä Hokkanen ja Kähkölä. Viimeisenä lukkona maalilla toimi Kovasen Matti. Helppo peli siis tulossa….

Peli alkoi tahkeasti; palloa hinkattiin pitkin lattiaa ja välillä ilmassakin, mutta mitään ei saatu aikaan. Ainoa lohtu asiassa oli se, ettei vastustajakaan loistanut oikein mitenkään. Ensimmäinen erä mentiin ilman tilastomerkintöjä ja toimitsijoille olikin tulossa helppo työvuoro…

Toinen erä rävähtikin mukavasti käyntiin kun Moilasen Qale heitti maalin heti erän alkuun; johan oli apina karistettu joukkueelta selästä ja sitten vain odottamaan lisämaaleja. Niitähän alkoikin tulemaan, mutta harmittavasti kaikki seuraavat viisi maalia soivat omissa; merkkaus- ja peittovirheitä, huonoa tuuria, löysäilyä jne. Kolmannen erän alussa vastustaja kihautti jo taululle lukemat 1-5, joten jotain oli tehtävä ja nopeasti.

Pian alkoikin tapahtua ja ainoa joka tapahtumia aiheutti, oli tuomarikaksikko. Poijjat ottivat sen verran roolia, että tuolla suorituksella aukeaisi opiskelupaikka jopa Turkan oppiin. Moilaselle arvottiin ensin 2+10 min, joka toki oli ansaittu. Se mikä jäi näkemättä, oli vastustajajoukkueen sikailu tehohyökkääjää kohtaan. Harmi vain, että sama sikailu jatkui läpi koko ottelun, eikä ”Turkan oppipojat” tehneet asialle mitään, vaikka sääntökirjasta löytyisi kohtia kyllä useampiakin

Seuraavat vaihdot ja show jatkui; Pölkylle 2+10 minuuttia, joka annettiin siitä että ensin Pölkky ajeltiin kumoon selän puolelta ja sen jälkeen vielä keihästettiin. Pölkyn toruessa kaveria, hän huomasi yhtäkkiä istuvansa boxissa, parin muun torniolaisen kanssa. Voi hyvää päivää!!! Arvontalaulu jatkui ja allekirjoittanutkin poltti päreensä pahemman kerran, pelin viivyttäminen ja sekoittaminen alkoi sillä sekunnilla. Kunnioitus dumareita kohtaan meni täysin, joten ottelusta tuli hetkessä täysi fiasko.

Vielä taikurinhatusta löytyi yksi kortti, joka oli rankkari Torniolle. Sitä ampumaan määrättiin ainoa mies, joka siihen vain pystyy (helppo valita, kun boxissa istui samanaikaisesti 4 kovaa maalintekijää). Leppänoro kävi räväyttämässä verkot tötterölle rankkarista ja löytyihän vastustajan leiristä siihenkin sanomista. Ihme kyllä, maali hyväksyttiin ja peliä jatkettiin. Peli tosiaan jatkui vaihtelevissa merkeissä puolelta toiselle. Leppänoro ja Kähkölä pelasivat käytännössä koko kolmannen erän, mutta pelin tasosta kertoi jotain se, ettei kummallakaan ollut edes hiki. Juuri ennen loppusummeria Kähkölä kävi kaunistelemassa tappiolukemia vielä 3-5:een, sinällänsä hienosta Parikan syötöstä.

Joten turpiin tuli 3-5 ja ei siitä sen enempää. Tuomarit saivat joukkueen pakan aivan sekaisin, joten meillä ei ollut mitään mahdollisuuksia vastata kaverin viiteen shokkimaaliin. KoskRi pelasi järkevästi, mutta ei herrasmiesmäisesti ja sai haluamansa kaksi pistettä. Tämä peli oli unohdettava nopeasti ja keskityttävä seuraavaan peliin Tuurea vastaan.

Risto Välimaa (mielipiteet ovat omiani, ei seuran)