SBT Opus - SBT Tornio (3 - 3)

Aika: 9.1.2010 14.00
Paikka: Oulunsalon Palloiluhalli
Sarja: Miehet 4.DIV, Lohko 2

Päivän toisena otteluna SBT Tornio sai vastaansa Opuksen. Edellisen turnauksen vääntö oli päättynyt 3-3 tasapeliin, joten nyt lähdettiin hakemaan parannusta.

Ottelu vihellettiin käyntiin ja taistelu alkoi. Vastustaja loi heti ensimmäisessä vaihdossa painetta Tornion päätyyn, ja näytti jo hetken siltä että ei oltu ihan hereillä ottelun alussa. Ei siinä mitään, Roininen, Parikka ja Rajala vaihtoon ja uutta vitjaa kentälle. Pölkky, Sonninen ja Holma sai käännettyä suuntaa hyökkäspäähän ja paine siirtyi Opuksen kenttäpuolelle. Seuraava kenttä, Palokangas, Kvist ja Moilanen jatkoi siitä paine vastustajan alueelle ja onnistuivat ajassa 2.22 siirtämään Tornion 1-0 johtoon. Kvistin laukauksen kävi Palokangas siirtämässä verkkoon maalivahdin edestä. Ensimmäinen erä jatkui tasaisena vääntönä ja tilanteita oli molemmissa päädyissä. Ajassa 10.48 vastustaja kuitenkin onnistui karkaamaan laidalta ja muutamalla syötöllä saatu vetopaikka tuotti 1-1 tasoituksen. Ja kun vastustaja reilu minuutti myöhemmin, ajassa 11.52, iskee tasoituksen Tornion maalineduspunnertamistilanteesta on ottelu kääntynyt 1-2 vastustajalle.

Ottelun toiseen erään siis tästä tilanteesta. Tornion harmiksi Palokankaan nilkka on ensimmäisen erän loppuväännöissä hieman loukkaantunut joten valmentaja Välimaalla on hieman mietittävää erän alkuun ketjujen koostumuksen suhteen. Peli sen sijaan on aaltoilevaa ja tilanteita tulee molempiin suuntiin, muutama hyvä tekopaikkakin. Tornio parantaa peliä toisessa erässä ja onnistuu myös, ajassa 19.47, Kähkölä siirtää vaparitilanteessa pallon Leppänorolle joka tasoittaa ottelun lukemat 2-2. Erä näyttää jo menevän kohti loppuaan mutta Opus onnistuu Tornion paineen alla kääntämään nopeaan vastahyökkäykseen josta he onnistuvat siirtymään 2-3 johtoon.

Kolmas erä alkaa vastustajan pelaajan istuessa jäähypenkillä. Tornion pojat luovat ylivoimalla peliä vastustajan ajoittain passiivista alivoimaa vastaan ja muutama veto saadaan aikaan. Ylivoimapeli ei kuitenkaan tuota tulosta. Vastustaja sortuu erän alkuun kuitenkin myös toiseen jäähyyn, liekkö tornion peli parantunut kolmanteen erään ylivoimapelin myötä vai... Toinen ylivoima näyttää sen että välillä saadaan myös ylivoimatilanteet käytettyä hyväksi. Kun Pölkky siirtää pallon Moilaselle on tilanne ajassa 35.26, (tolpan kautta) tasoitettu 3-3. Treeneistä tuttu pallo haltuun, pari askelta ja veto, toimii tällä kertaa. Vastustajan peli on jäähylyn myötä sekaisin ja torniolle tarjotaan puolen minuutin jälkeen uutta ylivoimaa. Tällä kertaa tornio painaa peliä kovasti vastustajan maalille ja muunmuassa kilauttaa tolppaan. Tornion parantaessa peliä kolmannessa erässä, ei silti vastustaja jää jalkoihin, vaan ottelu jatkuu tasaisena ja tornio saa olla valppaana vastustajan painaessa päälle. Neljäs ylivoima kolmanteen erään ei tuota tulosta ja otteluaika valuu loppuun.

Näin siis ei saatu tällä kaudella keskinästä eroa Tornion ja Opuksen välille. Tulokset 3-3 ja 3-3. Tyytyväisinä pisteeseen jatketaan seuraavaan turneeseen. Kun kaksi ottelua on hävitty, neljä tasattu ja kolme voitettu,ollaan neljä pistettä kärjestä kun päivän pelit on pelattu. Numerot ovat ihan hyväksyttävät. Puoli kautta ja yks rästipeli jäljellä sit nähdään missä ollaan ja miten siihen tultiin.

Maalissa Matti Kovanen
Puolustajat Leppänoro, Heiskanen, Välimaa H ja Kähkölä
Hyökkääjät Roininen, Parikka, Rajala, Pölkky, Sonninen, Holma, Palokangas, Moilanen ja kapteeni Kvist