Aika: 19.12.2009 12.00
Paikka: Rovaniemi Keltakangas
Sarja: Miehet 4.DIV, Lohko 2

SBT Tornio – SBT Opus 3 – 3 (0-1,1-1,2-2)

Päivän toiseen otteluun vastaan asettui jälleen uusi tuttavuus SBT Opus, google paljasti joukkueen tulevan oulusta ja viralliselta nimeltään Oulun peli- ja urheiluseura..

Joukkueen edesottamuksista ei juuri tietoa ollut, mutta valmentaja Välimaan tausta joukot olivat tuoneet tietoa että ”lämmin” joukkue saattoi olla vastassa! Niinpä koutsi painottikin ennen peliä juuri menttaali puolen säilyttämiseen (joka sittemmin onnistuikin, sillä pelissä ei vihelletty yhtään jäähyä! vai oliko scoutit sittenkin seuranneet väärä joukkuetta, mene ja tiedä..).

Joka tapauksessa koutsi luki pelikirjaa samasta kohdasta kuin aamun ensimmäisessäkin ottelussa eli otteluun lähdettiin samalla taktiikalla kuin levi peliin. Kokoonpano säilyi muuten samana, mutta tolppien väliin asteli Matti ”kilpi” Kovanen ja syväniemi pääsi kameran varteen. Eli kolmella pakilla (Välimaa, Heiskanen, Kähkölä) ja kolmella ketjulla (1. Sonninen, Pölkky, Moilanen 2. Kvist, Palokangas, Holma 3. Liisanantti, Roininen, Rajala) mentiin.

Asetelma oli herkullinen; ensimmäinen peli pelattu aamu kymmeneltä ja sopiva tunnin tauko välissä, joten unihiekat piti olla karistettu silmistä, mutta… joukkueesta huokui tietynlainen flegmaattisuus jo ennen ottelua. Valmentaja Välimaa yrittikin herätellä joukkuetta, painottaen asenteen merkitystä!

Ensimmäisen erän alkua lähdettiin pelaamaan tarkasti, mutta tietynlainen tahmeus paistoi härkälauman otteissa. Molemmat joukkueet aloittivat ottelun tunnustellen ja varsinaista maalipaikkaa saatiin odotella aina viidennelle minuutille, jolloin Oululaiset pääsivät Kovasen vartioiman maalin edustalta sohimaan 1-0 lukemat taululle, pelikellon näyttäessä aikaa 04:36.

Ensimmäisen maalin merkitystä aina korostetaan ja otteluun odotettiin uutta sähköä, mutta sitä sähköä ei koskaan päästy todistamaan, erä ”palloteltiin” loppuun huippu maalipaikkojen loistaessa poissaolollaan. Erätauolle opuksen maalin johtoasemassa!

Ensimmäisellä erätauolla valmentaja Välimaa viritteli äänijänteitä ja vaati porukalta rajua asenteen nostoa!

Toisen erän alkuun tultiinkin hieman terävämmin ja jo ensimmäisessä vaihdossa saatiin luotua ottelun tähän mennessä paras maalipaikka, mutta tuuletuksia saatiin vielä jäädä odottelemaan.. Tämän jälkeen ottelu jatkui tasaisena vääntönä muutaman näennäisen paikan merkeissä aina aikaan 26:09, jolloin Heiskanen ja Moilanen löysivät Oululaisten maalin edestä kärkkymässä väijyneen Kähkölän, jonka tehtäväksi jäi vain ”siirtää” pallo verkon perukoille! Lukemat taululla 1-1. Maalin jälkeen Torniolaisten otteet hieman piristyivät, mutta loppuerä tahkottiin maaleitta. Toiselle erätauolle lukemissa 1-1.

Kolmannen erän alkuun härkälauma esitti suhteellisen pirteitä otteita ja erän ensimmäinen kihaus näki päivänvalon ajassa 35:34 Palokankaan viimeistellessä, Kähkölän toimiessa syöttäjänä. Kauan ei tarvinnut odotella seuraavaa maalia, sillä jo ajassa 36:12 punalamppu paloi jälleen oululaisten päässä, Sonnisen viimeistellessä tyhjään maaliin Moilasen millimetrin tarkan passin.

Lukemat taululla 3-1 Torniolaisille, ottelu näytti olevan paketissa…

Opus-ryhmä oli erimieltä ja otti ottelun hallinnan itselleen. Kavennus 3-2 nähtiin ajassa 38:26, takaa-ajo oli alkanut! Sitä takaa-ajoa kesti sitten 36 sekuntia, kun palloa irroiteltiin seuraavan kerran torniolaisten verkosta. Ajassa 38:52 kaveri pääsi tökkäämään riparin Kovasen selän taakse, torniolais pakkien tarkkailessa tilannetta ”hieman” kauempaa.. Maalivahti Kovasen mukaan maalia edeltänyt laukaus oli ns. ”kierrelaukaus”..

Loppuerä väännettiin tasaisissa merkeissä, mutta ottelun kihaukset oli jo nähty. Loppulukemat 3-3 lienee oikeutettu lopputulos otteluun!

Härkälauman esitys oli kaiken kaikkiaan nihkeä, eikä peliä oikein missään vaiheessa saatu kunnolla rullaamaan, joten siinä mielessä pisteeseen täytyy olla tyytyväinen.

Loukkaantumisiltakaan ei taaskaan vältytty, sillä Pölkyn vanha polvivamma muistutti olemassa olostaan ja pile joutui jättämään kentän kesken ottelun. Toivottavasti mies nähdään kokoonpanossa jo seuraavassa turneessa!

Ottelun taso ei missään vaiheessa noussut raamatullisiin mittoihin ja noudatteli muutenki sarjan tyypillistä antia, jossa pelit on tasaisia ja hallinta vaihtelee jatkuvasti joukkueelta toiselle = normi vääntö..

Ottelun härkiä ja niiden ”silmiä” en tässä ala arpomaan, mutta kentän onnistujiin voidaan ehdottomasti lukea tuomari kaksikko, joka suoriutui ottelusta mainiosti!

Mainittakoon vielä että, mukavan lisämausteen otteluun toi Torniosta saapunut fani-lauma, joka mylvi kiitettävästi koko ottelun ajan!

SBT Tornion edustusjoukkue kirmaa seuraavan kerran loppiaisen jälkeen 9.1 Oulunsalossa. Vastaan asettuu SBT Tuure ja ottelun ainoana tavoitteena on VOITTO!

Sitä ennen toivotaan että pukki tuo joukkueelle säkillisen (kateissa olleita) tehoja…