Paikka: Rovaniemi Keltakangas
Sarja: Miehet 4.DIV, Lohko 2

SBT Tornio – SBC Levi

Lauantaiaamu valkeni Torniossa lauhana ja lumisateisena. Joukko urheilullisia miehiä lähti klo 7.30 Tornion ABC:ltä kohti Rovaniemeä.

Ilmeisesti lauhtunut sää tai aikainen lähtö aiheutti ottelun ensimmäisessä erässä melkoista pehmoutta torniolaisten peliesitykseen. Flegmaattisuutta oli jokaisen miehen taistelussa luvattoman paljon. Jopa päävalmentaja Välimaa oli hivenen nuutuneen oloinen pohjoisen joululahjaturneen ja korkean ilman alan jäljiltä. Joukkuetta piti pystyssä ensimmäisessä erässä maalivahti Joonas Syväniemi ratkaisevilla torjunnoillaan. Ensimmäinen erä päättyi lukemiin 0-0.

Päävalmentaja Välimaa herätteli joukkuetta ensimmäisellä erätauolla ja sen seurauksena unihiekka varisi pikkuhiljaa pelaajien silmistä. Ottelun painopiste siirtyi selkeästi torniolaisten hallintaan. Maalipaikkoja oli useita, mutta laukausten kohdistus oli vielä hukassa. Tolpat kilisivät ja avopaikkojen tullessa kohdalle, lapa ei osunut palloon.

Toisella erätauolla Välimaa korosti pelin yksinkertaisuutta ja helppoutta. Se tuotti tuloksen ja ajassa 35.15 Juha Palokangas Niko Holman syötöstä teki kultaakin arvokkaamman avausmaalin. Julli teki maalin pienestä kulmasta onnistuen yllättämään vierasjoukkueen maalivahdin täysin. Avausmaalin jälkeen tapahtui perinteinen nukahdus ja ainoastaan reilun minuutin kuluttua vastustaja tasoitti pelin ajassa 36.30.

Kylmän suihkun jälkeen SBT sai ryhtiliikkeen päälle ja ajassa 41.32 Kimmo Kähkölän hienon puolesta kentästä laukaistun vedon ohjasi maalin Pölkyn Mika. Jotta peli ei olisi ollut liian helppo, annoimme taas löysää, jonka Levin pojat käyttivät ansiokkaasti hyväksi. 55 sekunnin jälkeen ajassa 42.27 pelin numerot olivat jälleen tasoissa, nyt lukemin 2-2.

Tasoituksen jälkeen torniolaisten 1-kenttä halusi näyttää, minkä parhaimmillaan osaavat eli maalinteon. Ajassa 43.04 Moilasen Kalevi Pölkyn Mikan syötöstä teki komean johtomaalin 3-2 ja vain 37 sekuntia myöhemmin ajassa 43.41 Pölkyn Mika kasteli vastustajan tekemällä 4-2 maalin.

Tuhoisasta 37 sekunnista huolimatta Levin pelaajat eivät masentuneet, vaan taistelivat leijonan lailla ilman maalivahtia kaventaen pelin 4-3, kun peliaikaa oli jäljellä enää 8 sekuntia. SBC Levin pyörityksessä pallo kävi kerran lisäksi jo maalin huulilla osuen tolppaan, mutta niitähän ei onneksi lasketa.

SBT Tornio keräsi 2 pistettä ansiokkaasti vaikka peliesityksessä olisi ollut vielä huomattavasti parantamisen varaa. Kirjoittajan mielestä esimerkin omaisia Härkiä olivat 2+1 tehoilla Pölkyn Mika, loistavasti torjunut Syväniemen Joonas sekä tärkeän avausmaalin tehnyt Palokankaan Juha.