SBT Tornio - OuTa (3 - 3)

Aika: 22.11.2009 18.00
Paikka: Haukipudas, Jatuli
Sarja: Miehet 4.DIV, Lohko 2


Jatuliviikonlopun toisen ottelun vastustajaksi asteli Oulun Tarmo, joka oli ehkä hieman yllätyksellisesti pelannut päivän aiemmassa kamppailussaan tasapelin Leviä vastaan. Ainakin allekirjoittaneelle OuTa joukkueena oli lähes nimensä veroinen eli outo.

Kokeneemmat divarijyrät ennustelivat ottelusta tasaista kamppailua, eivätkä niin väärässä olleetkaan.

  1. Erä

    Ottelu lähti käyntiin rauhallisesti molempien joukkueiden tunnustellessa toistensa pelitapaa. Avaukset tuntuivat onnistuvan ja peliä käytiin hienoisessa Tornion painostuksessa. Niin kävikin että vastustaja joutui parin minuutin päästä rikkomaan jäähyn arvoisesti. Ylivoima pyöri mukavan näköisesti, jonka päätteeksi ajassa 03.04 Moilasen Kalevi täräytti Sonnisen Valtterin upeasta syötöstä verkon töttörölle ja tilanteeksi 1-0.

    Peli oli hyvin SBT:n hallinnassa ja ajassa 08.43 Sonninen sivalsi pallon yläpeltiin ja Torniolaiset jo 2-0 johtoon. Heti kohta perään Torniolaisille tarjottiin mahdollisuutta pieneen karkumatkaan, kun Outa:n pelaaja komennettiin jäähyaitioon. Maalia ei saatu ylivoimalla, eikä koko loppuerän aikana, vaikka paikkoja olisi ollut useampaankin maaliin. Ylärima ja erinomaisesti pelannut vastustajan maalivahti Joonas Laru pitivät tästä huolen. Erätauolle mentiin tilanteessa 2-0

     

  1. Erä

    Toinen erä jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi. Torniolaiset loivat maalipaikkoja ja tilanteita, mutta maaliin palloa ei saatu millään.

    Ottelun yksi kulminaatiopisteistä sattui ajassa 26.53, kun Heiskasen Sakke ja Kvistin Mikko päättivät yhdessä tuumin lähteä jäähypenkille kertailemaan viime kesän kalajuttuja. Oululaiset saivat tästä oivan tilaisuuden päästä peliin mukaan, eivätkä jättäneet tilaisuutta käyttämättä. Palloa siirreltiin hetken aikaa siniviivalla ja Kari Koivikon lämäri upposi alakulmaan maalivahti Matti Kovasen jäädessä vastustajan ahterin varjoon.

    OuTa sai maalista hieman ryhtiä peliinsä ennen erätaukoa. Toisen erän jälkeen tilanne 2-1

  2. Erä

    Viimeiseen erään Torniolaiset lähtivät ratkaisu mielessä, mutta kun maalia ei jälleen kerran saatu aikaan, ote alkoi siirtyä vastustajalle. Oululaiset kehittelivät hyvää maskia maalille ja pyssyttelivät siniviivalta vetoja.

    Ajassa 36.49 Kähkölän Kimmo antoi maalin takaa loistavan Grezky syötön suoraan maalin eteen. Harmi vaan, kyseessä oli oman maali taus ja syötön vastaanottajana vastustajan pelaaja. Kimmo tuulennopeana pakkina kerkesi vielä peittämään vedon, mutta OuTa:n Timo Sarpola poimi irtopallon ja pisti sen reppuun. Tilanne 2-2. Tästä tasan kaksi minuuttia myöhemmin SBT Tornio tarrasi jälleen voittoon kiinni Pölkyn Mikan maalilla. Sonnisen syöttö tavoitti hyvin paikkaa hakeneen Pölkyn joka tälläsi suoraan syötöstä pallon verkkoon ja tilanne 3-2.

    Hetki edellisestä maalista ja OuTa:lla oli jälleen pyöritys Torniolaisten maalilla. Tässä vaiheessa ote oli jo aika pitkälti lipsunut SBT:n hyppysistä. Pallo pomppi pyörityksen jälkeen maalinedustalle, josta OuTa:n Kimmo Kääriäinen siirsi pelivälineen alakulmaan tilanteeksi 3-3.

    Torniolaisten peli meni tästä entistä sekavammaksi, kunnes kolme minuuttia ennen loppua SBT:lle tarjottiin ratkaisun avaimia ylivoiman merkeissä. Maalia ei taaskaan saatu aikaiseksi, kun ottelun paras pelaaja Joonas Laru piti maalinsa puhtaana.

    Viimeisen minuutin Torniolaiset joutuivat pelaamaan tasapeliä turvaten ja se saatiinkin pidettyä. Hieno ja rehti kamppailu päättyi pistejakoon 3-3.

Ottelun Härät:

Kolme Härkää: Sonninen Valtteri

Kaksi Härkää: Pölkky Mika

Yksi Härkä: Kovanen Matti

 

VIDEO

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 0 (yliv.)03:04Moilanen KaleviSonninen Valtteri
2 - 008:43Sonninen ValtteriEi syöttäjää
2 - 1 (yliv.)27:34VastustajaVastustaja
2 - 236:49VastustajaEi syöttäjää
3 - 238:49Pölkky MikaSonninen Valtteri
3 - 339:08VastustajaVastustaja
Jäähyt:
AikaRangaistu pelaajaRangaistus
01:45Vastustaja2 min
09:54Vastustaja2 min
26:53Kvist Mikko2 min
26:53Heiskanen Sakari (A)2 min
42:01Vastustaja2 min
44:53Leppänoro Matti (A)2 min
Torjunnat:
Kovanen Matti: 0 torjuntaa
Vastustaja: 0 torjuntaa
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Välimaa Risto
Valmentaja
2Parikka Eemeli
Hyökkääjä
3Kovanen Matti
Maalivahti
7Välimaa Heikki
Puolustaja
8Moilanen Kalevi
Hyökkääjä
11Roininen Juha
Hyökkääjä
18Sonninen Valtteri
Hyökkääjä
21Holma Niko ( C )
Hyökkääjä
23Heiskanen Sakari (A)
Puolustaja
24Kähkölä Kimmo
Puolustaja
29Rajala Joonas
Puolustaja
29Palokangas Juha
Hyökkääjä
33Syväniemi Joonas
Maalivahti
69Hokkanen Niko
Hyökkääjä
85Liisanantti Ville
Hyökkääjä
88Leppänoro Matti (A)
Puolustaja
-Kvist Mikko
Hyökkääjä
-Pölkky Mika
Hyökkääjä