Aika: 22.11.2009 16.00
Paikka: Haukipudas, Jatuli
Sarja: Miehet 4.DIV, Lohko 2

ROKOKOO-SBT Tornio

Lähes ikuisuudelta tuntuneen kuuden viikon tauon jälkeen päästiin jälleen tosi pelien makuun sunnuntaina 22.11. Haukiputaan parketille. Pitkän tauon aikana oltiin saatu miehistöä vaivanneet pienet ja vähän suuremmatkin vammat kuntoon, joten täydellä miehistöllä lähdettiin turnauksesta pisteitä metsästämään. Pelit alkoivat meidän osalta vasta kello 16:00, joten jokaisella oli hyvin aikaa toipua edellispäivän pikkujouluista yms. kinkereistä.

Päivän ensimmäiseen otteluun  vastaan asettui SBT Torniolle uusi tuttavuus Rovaniemieltä; ROKOKOO. Toiseen otteluun kentän toisen päädyn miehittäisi, viime kaudella III-divarista tippunut Oulun Tarmo. ROKOKOON tapaan myös OuTa oli uusi tuttavuus SBT Torniolle. Joten mielenkiintoisia kamppailuja oli jälleen luvassa.

Kuten sanottua, kokoonpano näytti erikoisen hyvältä, sillä kenties ensimmäistä kertaa seuran historiassa mukaan oli saatu kaikki rinkiin kuuluvat pelaajat. Näin ollen otteluun lähdettiin 10 hyökkääjällä, 5 puolustajalla ja kahdella maalivahdilla. Vielä kun penkin päähän peliä ohjaamaan (huutamaan) asettui valmentaja Välimaa niin lähtötilanne ei paljon parempi olisi voinut olla.

Ykkösnyrkiksi valmentajavelho Välimaa oli taikonut hyökkäykseen  tutun trioon Sonninen - Pölkky – Moilanen. Toiseksi hyökkäysvitjaksi kentälle hiippaili kolmikko Kvist – Palokangas – Holma. Kolmannen hyökkäysvitjan herrat tottelivat (enämpi tai vähempi) nimiä Liisanantti –  Parikka  – Hokkanen.  Puolustuksessa luutivat parit Kähkölä–Leppänoro sekä Heiskanen-Välimaa. Tässä vaiheessa kahleista vapautumista jäi vielä penkinpäähän odottelemaan  hyökkääjistä Roininen sekä puolustajista Rajala. Viimeiseksi lukoksi maalin suulle asettautui Syväniemi, Kovasen toimiessa kameramiehenä.

ROKOKOON rosteri näytti laajemmalta kuin kauden avauksessa. Vielä kun tiedettiin ROKOKOON kyykyttäneen SB Tuurea avauspelissään peräti 8-2 varsin ylivoimaiseen tyyliin, niin tarkkana ottelussa tulisi olla.

ROKOKOO – SBT Tornio 2-5 (0-1,2-1,0-3)

Nopea maali ottelun alkuun

SBT Tornio sai otteluun unelma-alun sillä ajassa 00:30 Valtteri Sonninen pääsi sivaltamaan ottelun avausosuman. Syöttöpisteen osumaan sai Kähkölän Kimmo. Kähkölä antoi lyhyen syötön omalta puolustusalueelta Sonniselle, joka terävällä spurtilla irtautui vastustajasta. Hieman puolenkentän yli päästyään lähti tarkka ja kova veto suoraan ylämummoon. Tämä maali jäikin sitten avauserän ainoaksi osumaksi vaikka tilanteita molemmissa päissä lisämaalien tekemiseksi oli. Ajassa 06:08 tarjottiin ROKOKOOlle mahdollisuutta tulla tasoihin ylivoimalla. Jäähyn sai Kähkölä kädellä pelaamisesta. Alivoima selvitettiin hienosti, Syväniemen johdolla, joka napsi näyttäviä torjuntoja ja näytti taistelemisen mallia koko joukkueelle. Tasainen ja vauhdikas erä päättyi lopulta Tornion yhden maalin johtoon.

Molemmpien YV tehokkaana.

ROKOKOO tuli toiseen erään hyvällä sykkeellä ja pääsikin tasoittamaan ottelun tuuri pompulla, pelikellon näyttäessä 16:55. Pitkä avaus tavoitti kuin tavoittikin ROKOKOOn hyökkääjän, joka Heiskasen estelyistä huolimatta pääsi sen verran hipaisemaan palloon, että se lipui vastaan tulleen maalivahdin ohi maaliin. Tämän jälkeen tarjottiin Torniolle ylivoima mahdollisuutta pariinkin otteeseen. Ensimmäisen alivoiman ROKOKOO vielä selvitti, mutta toisen peräkkäisen jäähyn aikana Kalevi Moilanen pääsi maalaamaan Pölkyn Mikan tarjoilusta ajassa 22:03. Pölkyn oivallinen pystysyöttö Moilaselle oikeaan reunaan avasi ROKOKOOn puolustuksen aivan täysin. Moilanen nousi laidalta keskelle ja siirsi pallon varmasti maalin perukoille. Tästä reilu viisi minuuttia, niin ROKOKOOlle tarjottiin jälleen tasoitus mahdollisuutta Holman Nikon tyhmän hyökkäyspään jäähyn muodossa. ROKOKOO ei tarvinnut kuin 21 sekunttia YV maaliin tekemiseksi. Hyökkäyspään vapaalyönti siirrettiin takatolpalle josta suora laukaus, jonka Syväniemi vielä hienosti torjui, mutta paluupallosta sama mies lopulta tinttasi pallon verkon perälle. Loppuerä olikin sitten tarkkaa pelaamista ilman lisäosumia. Näin ollen viimeiseen erään lähdettiin tasanumeroissa 2-2.

Tornio menee menojaan

Liekö ROKOKOOlla alkanut jalka painamaan viimeisessä erässä, johtuen päivän toisesta ottelusta ja käynnissä olevan pelin kovasta temmosta, sillä SBT Tornion vei viimeisen erän puhtaasit 0-3. Alkutahdit Tornion voitolle iski Sonninen ottelun toisella maalillaan ajassa 36:04. Osuman syötti Moilanen. Pöytäkirjaan tosin merkittiin virheellisesti maalin tekijäksi Moilanen ja syöttäjää ei noteerattu olleenkaan.Yhtäkaikki, Tornion siirtyi jälleen johtoon. Vielä kun vastustaja, hermon pettäessä otti jäähyn ajassa 36:34, niin ROKOKOON taka-ajo tyssäsi vähäksi aikaa. Jäähyn ROKOKOO selvitti juuri ja juuri, kun ajassa 38:37 Palokankaan Juha ohjasi 2-4 osuman maalin eteen pompanneesta irtopallosta. Syöttöpiste Holman Nikolle. Vielä kun Juha “hiljanen kostaja“ Palokangas niittasi ,ottelun toisella maalillaan, viimeisen naulan ROKOKOOn arkkuun ajassa 44:30, jälleen Holman syötöstä, oli ottelu taputeltu ja kaksi tärkeää sarjapistettä matkasi Tornioon.

Tappiottomien otteluiden sarja sai jälleen jatkoa yhdellä. Sarja on nyt 6 ottelun mittainen (4 voittoa, 2 tasuria). SBT Tornio edellinen tappio sarjapeleissä on niinkin kaukaa kuin 21.02.2009 eli melkeinpä tasan 9 kk sitten. Putkelle lähdettiin hakemaan jatkoa tunnin hengähtämisen jälkeen kun vastaan asettui Oulun Tarmo.