Aika: 10.10.2009 19.00
Paikka: Oulunsalon Palloiluhalli
Sarja: Miehet 4.DIV, Lohko 2

Vaalan Lämärit – SBT Tornio 5 – 5 (0-2,2-2,3-1)

Kauden toiseen otteluun joukkue lähti loukkaantumisien saattelemana. Palokankaan Juhalla oli ranne ”rikki” ja Kvistin Mikolla takareisi jumissa. Ottelusta muodostuikin melkoinen jännitysnäytelmä.

1. erää oli pelattu vaivaiset 46s kun Moilasen Kalevi pääsi rankaisemaan vastustajaa Kähkölän Kimmon syötöstä. Erän toinen maali muutti koko pelin suorastaan mielenkiintoiseksi, Leppänoron Matti pyssytti melkein puolesta kentästä ja Kähkölän Kimmo ohjasi vedon verkon perukoille. Masa palkittiin syötöstä 5 + 20 minuuttisella, koska hänen nimi puuttui pöytäkirjasta.

Tässä vaiheessa valmentaja joutui tekemään radikaaleja muutoksia ketjuihin, mm. Kähkölä laitettiin pakiksi. Tunnelmat olivat pelaajien keskuudessa melko sekavia kun kukaan ei oikein tiennyt kenen kanssa pitää vaihtaa. Kentälle päästyä olo olikin kuin dementiapotilaalla kun vieressä oli aina uudet naamat. Erinomaisella alivoimapelaamisella 5 minuutin jäähystä selvittiin kuitenkin ilman maaleja.

2. Toisessa erässä Palokankaan Juhan ranne oli parantunut kuin taikaiskusta ja mies olikin niin nälkäinen, ettei viitsinyt turhaa hassutella vaan kävi nakkaamassa häkin kun toista erää oli pelattu vain 8 sekuntia.

Maalit alkoivatkin maistua myös lämäreille kun he kavensivat 1 – 3:teen ajassa 20.00. Vastustaja sai myös toisen kavennusmaalin ajassa 24.12 kun SBT Tornion miehistöstä oli peräti kaksi kaveria viettämässä aikaa kaukalon väärällä puolella, Hokkaselle napsahti tyhmä jäähy väärästä etäisyydestä ja Heiskasella syy oli väkivaltaisuus. 2. Erässä nähtiin vielä yksi maali kun Moilasen Kalevi laukoi tilanteen 2 – 4  Heiskasen Saken syötöstä.

3. Erää olimme pelanneet 1.36 kun Holman Niko pääsi esittelemään maalintekijän lahjojansa kuittaamalla tilanteen 2 – 5:teen. Syöttäjänä toimi Juha Palokangas. Tämä jäikin meidän miehistön viimeiseksi maaliksi.

Vaalan Lämäreistä Kovalainen kavensi rankkarilla tilanteen 3-5 ajassa 32.05. Tästä 30 sekuntia eteenpäin tilanne olikin jo 4 – 5. Tässä vaiheessa päävalmentajamme Välimaa joutui löysäämään kurkkua puristavaa kravattia sekä aukaisemaan kauluspaitansa ylimmän napin.

Tilanne oli suorastaan jännittävä ja se kärjistyi kun joukkueemme sai jäähyn toistuvasta rikkomisesta. Tuomari oli onneksemme jalomielinen joukkuettamme kohtaan ja saimme itse päättää kenet laitamme istumaan. Tämä sopi meille erinomaisesti, sillä meillähän oli vaihtopenkki pullollaan tähän tarkoitukseen sopivia rampoja hemmoja ja Kvistin Mikko menikin viettämään 2 minuuttista raajarikkoisena. Ajassa 40.11 vastustaja naulasi viimeisen naulan arkkuun tasoittamalla tilanteen 5-5:teen ylivoimalla.

Tästäkin ottelusta tehtiin katsojaystävällistä salibandyä (olihan niitä vissiin kuitenkin se viisi jehua katsomassa peliä) järjestämällä jännittävä ottelu.