SBT Tornio - LAPA (6 - 1)

Aika: 27.2.2016 11.00
Paikka: Oulu, Nallisport
Sarja: Pohjois-Suomen Miesten III-divisioona 2015-2016

SBT Tornio otti heti ottelun alusta alkaen ennakkosuosikin roolin hyvin haltuun halliten selkeästi pelivälinettä. SBT sai luotua maalipaikkoja ja laukauksia nähtiin paljon, mutta kudit suuntautuivat lähinnä Nallisportin peräseinään.

SBT:llä peli hienosti hallussa vielä kun erää pelaamatta reilut kolme minuuttia mutta LAPA pääsee yllätysjohtoon ajassa 12:10. SBT:n vaihtovirheen seurauksena kulmasisäänlyönnistä Timo Viitanen löytää SBT-läisittäin täysin autiosta keskustasta Markus Kallelan, joka naulaa reikäsen suoraan syötöstä alakulmaan, Janne Hastin selän taakse. Lisämaaleja ei avauserässä nähty, joten ensimmäiselle erätauolle siirryttiin LAPAn komennossa lukemin 1-0.

Peli kuitenkin kääntyy SBT:lle jo toisen erän avauskutosella. Ajassa 17:22, Tuomas Hookana löytää keskustasta Anttu Marjalan, jonka kiertorannari löytää tiensä LAPA-verkkoon. Reilut viisi minuuttia edellisestä, Juha Nevala tarjoilee ja Teemu Vaara heittää roskat roskikseen. 2-1 SBT:lle. Vain minuutti Vaaran osumasta, Hookanan passi tavoittaa Topi Karin, jonka aggressiivinen leikkaus keskustaan tuottaa tulosta; terävä rannenäpy sijoittuu LAPA-maalin takanurkkaan. Tämän jälkeen pelitempo laski huomattavasti LAPAn tyytyessä pelaamaan kävelysählyä, SBT kuitenkin janosi lisämaaleja ja aamun neljäs näkee päivänvalon ajassa 27:09. Juha Nevala haastaa hienosti laidassa ja syöttää poikittain hyökkäykseen nousseelle Matti Leppänorolle, jonka lämäri painuu vastuttamattomasti reppuun. Erätauolle mentiin SBT:n ollessa kuskin paikalla lukemin 4-1.

Kolmas erä oli hidastempoinen SBT:n hallitessa edelleen peliä. Erässä nähtiin kuitenkin vain kaksi maalia, SBT-viimeistelyn ontuessa ja LAPA-kassarin esitellessä hyvää torjuntatyöskentelyä. SBT:n viides on Tuomas Sanaksenahon käsialaa. Marjala syöttää ja Sanaksenahon rannari aivan riman alle ajassa 41:46. Marjalan syöttö oli 600. syöttöpiste SBT:n historiassa. Historian maali numero 700 tulee Juho Lavosen lavasta ajassa 43:42. Hyvän suojauksen ja pienien veivien päätteksi, "Lavo" lataa murkulan LAPA-nuotan takayläraineriin.

Ottelun loppulukemat 6-1 SBT Tornion hyväksi!