Dynamo - SBT Tornio (5 - 4)

Aika: 13.2.2016 11.00
Paikka: Kempelehalli
Sarja: Pohjois-Suomen Miesten III-divisioona 2015-2016

Dynamo aloittaa ottelun räväkästi. Pelikellossa seisoo reilut kaksi minuuttia, kun Valtteri Alakärppä löytää viivasta Tommi Karhulan, jonka viuhuva rannelaukaus yllättää Janne Hastin.

Dynamon terävä karvauspelaaminen tuottaa tulosta ajassa 11.17, kun hyökkäyspään riiston päätteksi Sami Juutinen passaa ja Valtteri Grönberg viimeistelee aivan SBT-maalin tolpan juuresta lukemat 2-0.

SBT:n vaisu ensimmäinen erä saa viimeisen niittinsä minuutti ennen erätaukoa. Arttu Kuivalan syöttö tavoittaa keskustaan vapaaksi jääneen Sami Juutisen, jonka kiertorannari painuu SBT-nuottaan.

Erätauolle 3-0 Dynamon komennossa.

SBT kasaa kuitenkin selkärankassa hienosti erätauolla kokoon ja heti toisen erän alkuun syntyy salamakavennus. Teemu Vaaran aloitusvoiton jälkeen murkula Sakari Heiskaselle, joka kuskauksen päätteeksi tykittää ranteella reikäsen reppuun ajassa 15.05.

Seuraavaa maalia saadaan odottaa reilut 7 minuuttia. Heikki Kähkösen passi, Heiskasen pitkähkö kuljetus ja pallo lähietäisyydeltä reppuun, kun pelikello näyttää 21:29.

Ja puolitoista minuuttia edellisestä, tutkapari Iisak Lassheikki - Topi Kari nousee parrasvaloihin. Kari syöttää ja Lassheikin kiertorannari löytää tiensä Dynamo-maalin etukulmaan. Peli tasan 3-3 ajassa 22:58.

SBT joutuu kumminkin lähtemään toiselle erätauolle maalin tappioasemasta kun Dynamon Anssi Pyykkönen maalaa Juuso Hännisen syötöstä ajassa 24.14.

SBT:n tasoitus nähdään 9 minuuttia ennen päätössummeria. Juniorivitjan hieno avauspelaaminen päättyy Joonatan Partasen varmaan viimeistelyyn Tuomas Sanaksenahon saalistaessa syöttöpisteen.

Loppuerä eteni tasaisissa merkeissä, mutta draaman kaarta saatiin aivan ottelun viime minuuteilla. Heiskanen boksiin helposti mailan painamisesta, mutta SBT:n läpi kauden toiminut alivoimapelaaminen ei petä. Mika Pölkky lähettää juuri boksista irronneen Heiskasen läpiajoon. Saken nosto jää kuitenkin heppoiseksi Dynamo-miehistön pelatessa jotain aivan muuta kuin palloa. Tuomariston kädet nousevat vasta kun Heiskasen kasetti jumittaa ja SBT:llä ollessa ylimääräinen pelaaja kaukalossa.

Ajassa 44:18 Dynamon 5v3-ylivoima pyörähtää käyntiin ja tätä ehditään pelata vain 20 sekuntia, kun Leo Juutinen tällää Samuli Kovan passista reikäpallon SBT-maalin ylänurkkaan ajassa 44:39.

Loppulukemat 5-4 Dynamolle.

SBT:ltä kuitenkin erinomainen ottelu. Nousu 3-0:sta 3-3:een kertoo jotain torniolaisryhmän henkisestä kantista. Janne Hast pelasi maalilla erinomaisen ottelun ottaen useita elintärkeitä torjuntoja.