SBT Tornio - AC Keitto (5 - 3)

Aika: 31.1.2016 13.00
Paikka: Putaan Urheiluhalli
Sarja: Pohjois-Suomen Miesten III-divisioona 2015-2016

Päivän toisesta ottelusta AC Keittoa vastaan muodostui varmasti koko 3-divisioonan jäähyrikkaimmista otteluista, kun ottelussa istuttiin yhteensä 48 jäähyminuuttia.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja ensimmäiset kaksiminuuttiset kirjataan ajassa 0:19 SBT:n Anttu Marjalalle ja Keitolta Vesa Haltinkoskelle vaarallisesta pelistä. Bonuksena Haltinkosken kaveriksi lähtee Janne Aro istumaan myös kaksiminuuttista maasta pelaamisesta.

SBT:n 4vs3 toimii. Sakari Heiskanen passaa ja Teemu Vaaran rannelaukaus painuu poikkiputken kautta reppuun ajassa 1:07.

Peli pysyi hienosti SBT:n hallussa ja ensimmäiselle erätauolle mentiin SBT:n johtaessa lukemin 1-0.

SBT:n toisen erän alku on jälleen erinomainen. Topi Karin pitkä avaus tavoittaa Iisak Lassheikki, jonka pudotus löytää tulisella laukauksella varustetun Joonatan Partasen. Partanen väläyttää tavaramerkkiään, kun luja kantti painuu vastuttamattomasti Keitto-verkkoon ajassa 16:30. 2-0 SBT:lle.

Tämän jälkeen peli tasoittui ja Keittokin pääsi maalintekopaikoille, mutta SBT:n loistava puolustuspelaaminen pitää nollat taululla.

Ottelun kolmannesta maalista vastaa SBT. Keitto-laukaus kimpoaa Iisak Lassheikin mailasta yläilmoihin. Ensimmäisenä pallossa on Topi Kari, joka tekee ehkä yhden kauden innovatiivisimmista ratkaisuista. Upea jalkavolleysyöttö lähettää Lassheikin läpiajoon, joka vie Keitto-verävänvartijan täysin kahville ja sijoittaa reikäkuulan hallitusti rystyltä verkkoon. Harmillisesti tästä maalista ei videomateriaalia saatu, ehdotonta Pääkallo.fi-matskua!

Tästä maalista Keittokin palasi päiväunilta ja kavennus tulee Joni Jyllin lavasta ajassa 26:32. SBT:n kuitti nähdään ajassa 33:36. Pakin paikalta hyökkääjäksi nostettu Matti Leppänoro iskee Juho Lavosen syötöstä pallon etuylänurkkaan. Lukemat 4-1 SBT:lle.

Tässä vaiheessa SBT:n pelirohkeus laski ja Keitto pääsi ottelussa niskan päälle. 4-2 kavennus syntyy ajassa 41:14 Tuomas Sanaksenaho istuessa boksissa. Reippaat 2 minuuttia edellisestä ja Ville Virtanen tuo Keiton jo maalin päähän.

Reipas minuutti ennen loppua, Keitto saa rangaistuksen väärästä vaihdosta ja jäähyn selvittelyn aikana tunteet kuumenevat ottelussa sen verran että SBT:stä Anttu Marjala ja Keitolta Joni Jylli sekä Pekka Punju, lähtevät kaikki istumaan 2+10 minuuttista epäurheilijamaisesta käytöksestä.

SBT iskee viimeisen naulan Keiton arkkuun ajassa 44:40 4vs3:lla. Teemu Vaaran passi löytää takatolpalle parkkeeranneen Kalevi Moilasen, joka sijoittaa kuulan varmasti nuottaan.

Loppulukemat 5-3 SBT:lle