MuPS - SBT Tornio (4 - 6)

Aika: 9.1.2016 16.00
Paikka: Oulu, Nallisport
Sarja: Pohjois-Suomen Miesten III-divisioona 2015-2016

Ensimmäinen erä alkoi tasaisissa merkeissä. Molemmilla joukkueilla oli selkeä halu ja aikomus hallita palloa. Ottelun ensimmäinen paikka siunaantuu SBT:lle Anttu Marjalan terävän karvauksen johdosta, mutta salama-alkua ei ottelulle saatu. Heti seuraavassa vaihdossa MuPS:lle tarjotaan maalintekopaikkaa, johon Iisak Lassheikki saa mailansa väliin, mutta valitettavasti sääntöjenvastaisesti ja Lassheikki pääsee heti ottelun avausminuuteilla testaamaan Nallisportin boksin viihtyvyyttä. SBT:n alivoimapelaaminen toimii ja alivoimasta selvitään ilman takaiskua.

MuPS ottaa ottelussa komennon ajassa 7:49, kun SBT:n merkkausvirheen seurauksena, Henri Honkarinnan passi löytää keskustasta Matti Tuomelan, joka naulaa kuulan aivan SBT-maalin etutolpan juureen. 1-0 MuPS:lle.

Ennen ottelua oli SBT:n kopissa painotettu erän loppua ja viimeistä hyökkäystä. Ajassa 14:57 Heikki Kähkönen lähettää pitkän pallon kohti MuPS:n maalia. Kähkösen toimitus löytää maalin edustalta Kalevi Moilasen, joka painaa murkulan häkkiin hienolla volleyllä ajassa 14:59. Erätauolle mentiin 1-1 tasatilanteessa.

Toista erää ehditään pelata reilu kolme minuuttia, kun MuPS siirtyy ylivoimalla johtoon ajassa 18:33. Ja vain kolme minuuttia edellisestä MuPS siirtyy jo kahden maalin karkumatkalle, kun Markus Kailasuo tekee pitkän juoksun laidasta läpi ja sijoittaa reikäpallon kauniisti takanurkkaan.

Tämän jälkeen alkoi Anttu Marjalan tähdittämä ykkösvitjan (Marjala - Vaara - Moilanen) show, jota muhoslaismiehistö ei pystynyt pysäyttämään. SBT:n kavennus nähdään ajassa 25.30, kun Anttu Marjala katkaisee MuPS:n avauksen ja tarjoilee pallon Kalevi Moilaselle, joka pistää reikäkuulan tyhjyyttään ammottavaan MuPS-verkkoon.

Ottelun viimeinen vartti olikin varsinaista Marjalan näytöstä. Marjalan illan ensimmäinen syntyy ajassa 30.22, kun Moilasen kantti suuntautuu MuPS-pelaajan lapaan, josta Marjalan lapioi irtopallon sisään maalin takatolpalta, 3-3. Marjalan toinen osuma syntyy Tuomas Hookanan tarkasta läpisyötöstä ajassa 33.55. Hattutemppu täydentyy ajassa 42.15, kun Heikki Kähkönen tarjoilee ja Marjalan kiertorannari helähtää ylänahkaan.

MuPS kaventaa vielä tilanteeksi 5-4 ajassa 44.29 Markus Kailasuon osumalla.

Neljännen maalinsa Marjala iskee tyhjiin Joonatan Partasen läpisyötöstä ajassa 44.55.

Loppulukemat SBT:lle 6-4!