SBT Tornio - LAPA (11 - 3)

Aika: 22.11.2015 11.00
Paikka: Kempelehalli
Sarja: Pohjois-Suomen Miesten III-divisioona 2015-2016

SBT:n pelisuunnitelmana oli lähteä otteluun korkealla karvauksella ja sitä kautta laittaa peli pakettiin jo kamppailun ensimmäisessä erässä. Tätä ei kumminkaan toteutettu ja ensimmäinen erä olikin varsin tasaista vääntöä.

SBT saa kumminkin otteluun unelma-alun kun Anttu Marjalan voimakas kanttilaukaus löytää tiensä verkkoon ajassa 2:49. Lavan tasoitusta ei tarvitse odottaa kuin reilut puoli minuuttia kun Tuomo Poikselän rannelaukaus yllättää SBT-vahti Pirttimaan. Ajassa 5:59 Sakari Heiskanen lähtee istumaan kakkosta ja Lavan ylivoimapeli osoittaa vaarallisuutensa siirtymällä 2-1 johtoon ajassa 6:35. Pitkään mentiin Lavan komennossa, kunnes Jere Stålnacke osoittaa vahvuutensa karvauspelissä ja siirtää pallon terävästä kiertorannarista tunnetulle Topi Karille, joka viimeistelee kauden toisensa tavaramerkkikudillaan. Toiseen erään lukemissa 2-2.

SBT tulee toiseen erään erinomaisesti, sillä jo ajassa 18:30 Teemu Vaara iskee Anttu Marjalan syötöstä taululle lukemat 3-2. Ja heti seuraavassa vaihdossa pölisee jälleen. Juniorivuosien tutkapari Iisak Lassheikki - Topi Kari esittää vahvaa puolustusalueen karvausta ja Kari lähettää Lassheikin läpiajoon. Tästä Tornion Mikko Kohosena tunnettu Lassheikki ei erehdy vaan viimeistelee kauan odotetun kauden avausmaalinsa ajassa 18:48. Tästäkään ei ehdi kulua kuin 20 sekuntia kun Anttu Marjala iskee jälleen ja täydentää hattutemppunsa vain 3 minuuttia myöhemmin. 6-2 SBT:lle. SBT:n maalit 7. ja 8. syntyvät Kalevi Moilasen lavasta, ensimmäinen Marjalan syötöstä ja toinen Heiskasen passista ylivoimalla. Puolen tunnin kohdalla viimeistelyn kanssa koko alkukauden tuskaillut Lassheikki saa Topi Karilta pallon lapaansa, leikkaa keskustaan ja viuhuva rannelaukaus asettuu aivan yläriman alapuolelle. Tämän jälkeen ajassa 29:07 Lavan Tomi Kuusisto kaventaa lukemiksi 9-3, jotka jäivät myös toisen erän päätöslukemiksi.

Pelin ollessa ratkennut jo SBT:n hyväksi, kolmas erä olikin varsinaista kävelysählyä molemmilta joukkueilta. Maalinteossa onnistui kuitenkin vain SBT. Ajassa 38:17 Tuomas Hookana tarjoilee 100. SBT-ottelussaan hienon lättysyötön Topi Karille, joka pääsee jo toistamiseen esittelemään erinomaista rannelaukaustaan. Aivan ottelun loppuhetkillä Jere Stålnacke tarjoilee pallon Iisak Lassheikille, jonka rannelaukaus sijoittuu etuyläkulmaan. Näin Lassheikki kaunistelee loppulukemat 11-3 ja täydentää samalla ensimmäisen hattutemppunsa SBT-paidassa.