SBT Peto - SBT Tornio (6 - 5)

Aika: 16.2.2013 18.00
Paikka: Oulu, Nallisport
Sarja: Miesten 4.divisioona, Lohko 25

Toisessa pelissä vastaan asettui kertaalleen tällä kaudella voitettu Sbt Peto. Joukkueessa oli koko päivän hyvä fiilis ja nyt tuntui siltä että se neljän pisteen turnaus on tässä.

Peli Petoa vastaan alkoi Sbt:n hallinnalla ja läpi ottelun oltiin viidellä viittä vastaan vastustajaa parempia, ja tämän lisäksi Kaj "Saunasisu" Hellevaaran pelihuumori oli kohdallaan, mies saunan lauteilta iskikin Sbt:lle ansaitun johdon erän alkuun Juho "Bachelor of Arpela" Kannon syötöstä.

Tästä sitten lähtikin sellainen kissa ja hiiri leikki, jossa voittaja oli loppuun asti täysi arvoitus.Peto kuittaa tasoihin reilu minuutti Sbt maalin jälkeen kun puolustaja hukkaa peittonsa jälkeen pallon ja pyörii kuin Suhinan mersu kylänraitilla. Petolainen löytää pallon ensimmäisenä ja pistää komealla laukauksella pallon maaliin.

Erässä molemmat tekevät vieläyhden maalin, Matti "Gaiza" Leppänoro Sbt:lle ja Lauri Keränen ylivoimalla Peto:lle. Hellevaara show jatkuu toisessa erässä (1+1), ja kolmanteen erään päästään 4-3 johtoasemassa. Toisen erän lopussa Sbt:n ottama jäähy kostautuu kolmannen erän alussa ja Peto saa unelma alun erään.

Jos toinen erä oli Hellevaara show, niin kyllä loppu shown varastaa tuomari kaksikko. Erän alkuun kyseenalainen jäähy jälleen Sbt:lle ja kun tänään ei alivoima toimi, ja toisaalta vastustajan ylivoima on tehokasta niin Peto siirtyy ottelussa ensimmäisen kerran johtoon.

Missään vaiheessa uskoa voittoon ei menetetty, vaikka välillä tuntui että pelaajien keskittyminen ja energia tuhlattiin tuomareiden tuomioiden ihmettelyyn ja protestointiin. Peto saa 5-4 tilanteessa lahjaksi rangaistuslaukauksen, jossa onneksi pallo karkaa ja ottelu ei tuohon rankkariin ratkea. Toinen tuomareista oli yhdessä vaiheessa peliä antamassa jo toista rankkaria Pedolle, mutta onneksi toinen kentän poliisi korjasi tilanteen ja peliä jatkettiin muistaakseni kiistalla kulmasta tai vaparilla.

Sbt tulee vielä ottelussa tasoihin vajaa viisi minuuttia ennen loppua, asialla kukapa muukaan kuin Kaj "Heatdanger" Hellevaara. Kissa ja hiiri leikki saa kuitenkin Sbt:n kannalta surkean päätöksen kun Peto laittaa vielä pallon maaliin ajassa 43:43. Sbt hakee vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta tällä kertaa se ei onnistu. Peto vie kaivatut kaksi pistettä.

Kaikki kunnia Pedon joukkueelle, joka onnistui pelaamaan rikkomatta kertaakaan jäähyn arvoisesti ja muutenkin lähes täysin linjan mukaisesti.

Alkukaudella hyvin toiminut alivoima ei nyt toiminut ja tässä turnauksessa jälkimmäinen peli ratkesi jäähyilyyn.