SBT Tornio - Lämärit (2 - 2)

Aika: 31.10.2015 19.00
Paikka: Kittilän Liikuntahalli
Sarja: Pohjois-Suomen Miesten III-divisioona 2015-2016

Lämärit lähti otteluun todella väsyneellä jalalla, mikä näkyi pelin temmossa. Vaalalaiset tyytyivät pitkän pallon heittelyyn ja eikä käytännössä saanut aikaan järjestelmällistä hyökkäyspeliä, SBT:n kurinalaisesta karvaus- ja puolustuspelistä johtuen.

Ensimmäinen erä oli pitkään tasainen. SBT hallitsi kuitenkin peliä ja loi runsaasti maalipaikkoja, mutta viimeistely oli edelleen jämähtänyt puulaakitasolle. Ensimmäinen erä siis maaliton.

Ottelun avausmaali nähdään toisen erän puolen välin tienoilla. Juuri vaihdosta laariin tullut Topi Kari katkaisee vaalalaisten pitkän avauksen ja tarjoilee upean passin takatolpalla odottaneelle Anttu Marjalalle, joka ei avopaikasta erehdy vaan junttaa lukemiksi 1-0. Nämä lukemat säilyivät aina 3. erään asti.

SBT sai edelleen luotua maalinpaikkoja maalinteossa onnistumatta. Kolmanteen erään tultaessa väsymys iski ja Lämärit pääsivät nostamaan peliään yhä lähemmäs Janne Hastin vartioimaa maalia. Lämäreiden painostus palkittiin 34. minuutilla kun Kettusen laukaus muuttaa suuntaa SBT:n puolustajista ja painuu verkkoon. Ja vain kolme minuuttia myöhemmin onnenkantamoinen toistuu, kun puolustajan laukaus löytää takatolpalla puolustaneen Heikki Kähkösen lavan, josta murkula karkaa nuottaan. Kello 37:22 ja Lämärit 2-1 johdossa.

Ajassa 41:28 SBT pääsee myllyttämään ylivoimaa ja pitkä pyöritys tuottaa tulosta. Sakari Heiskanen tarjoilee passin Topi Karille, joka päättää pitkän maalittoman putkensa upealla laukauksella etuylänurkkaan. Turnausennakossa annetut paineet toimivat siis mainiosti!

Ottelun lopulla Lämärit pääsivät vaarallisen vastahyökkäykseen harhasyötön. Hyökkäyksen katkaisee kumminkin Sakari Heiskanen, mutta sääntöjenvastaisin keinoin ja ottaa tilanteesta itselleen pelirangaistuksen ajassa 44:46. SBT selvittää 14 sekunnin alivoiman ja pisteet jaetaan lukemin 2-2.