SBT Tornio II (97-98) turnausraportti Tornion kotiturnauksesta 20.2.2016

23.02.2016

Ennakko:

Kauden viimeinen turnaus ja samalla joukkueemme viimeinen virallinen turnaus, sillä vielä viikko treeniä ja sit yhdistämme pelaajat edustuksen kanssa. Vaikeuksia tähän kotiturnaukseen toi edellisen illan vanhojen jatkot, joka söi meiltä 5 pelaajaa ja vielä tautiaalto iski osalle päälle ja pelaajia oli sen takia pois. Iltaa ennen turnausta piti kutsua apuun Tornion salibandyn ikonit Jari Rautio ja Jarmo Stålnacke, jotka olivat heti valmiita kehiin. Pitää ihailla äijien asennetta, aina valmiina kun tarvitaan.  Meiltä oli pois eka pelistä Olli, Kalle, VilleM, Matias, Tero, Ilmari, Janne, Joonas, Teemu, VilleO ja Samppa. Saimme kuitenkin 7 pelaajaa eka peliin ja toiseen tuli mukaan myös 4 juhlimassa ollutta. Vastassa oli eka pelissä Sastis ja toisessa pelissä ylivoimainen sarjakärki Ressut.

Eka peli klo 10.00

Kokoonpano:

Hyökkääjät: Samuli-Arttu-Pertti-Jari

Pakit: Juho-Sami-Jarmo

MV Joakim

SBT Tornio II – Sastamolo Kings II  4-4 (1-3)(2-1)(1-0)

Tässä pelissä oli historian havinaa, kehissä varmaan eka kerran virallisessa pelissä ainakin Tornion salibandyhistoriassa isä ja poika eli Jari ja Samuli Rautio. Meidän vanhimman ja nuorimman pelaajan ikäero oli 31 vuotta. Kolmantena sarjassa olevalla Sastiksella oli hakusessa sarjakakkosen nousukarsintapaikka.

Peli alkoi meidän hallinnalla, mutta Sastis sai tehtyä eka erässä enemmän maaleja mennen 3-1 johtoon. Saimme kuitenkin kokoajan luotua hyvin maalintekopaikkoja, mutta aina viimeisellä hetkellä pallo karkas tms. Meillä viipyi välillä syötöt liian pitkään, josta syystä monta hyvää tilannetta jäi syntymättä.

Peli kulki kuitenkin joka osa-alueella ihan mallikkaasti koko ajan ja parani vielä loppua kohti Otimme kahdesta viimeistä erästä erävoitot ja tasoitimme lopulta pelin. Olisimme mielestäni ansainneet voiton tässä pelissä. Jari näytti nuoremmille miten maaleja tehdään ja Jarmokin sai syöttöpisteen. Molemmilta senioreilta hyvä peli. Sastiksella oli eilen vanhojen tansseissa olleita mukana pelaamassa eikä nämä pojat olleet ihan parhaimmillaan. Ylivoimaa päästiin kokeilemaan kerran ja se toimi hyvin. Perttikin sai syöttöpisteen ja pelasi hyvän pelin, kuten +/- tilasto näyttää. Joakim oli maalilla tosi hyvä saaden yhden kauden kovimmista torjuntaprosenteista 86,2. Tässä pelissä oli erittäin hyvät fibat.

Tilastoja: Jari 2+0, Samuli 1+0,  Sami 1+0, Jarmo 0+1, Pertti 0+1 ja Arttu 0+1. +/- tilaston kärki: +1 Jarmo ja Pertti. Meillä ei jäähyjä. Meillä oli yksi ylivoima, ei maalia.

Toinen ja meidän historian viimeinen peli klo 17.00

Kentät:

1. Arttu-Juho-Olli, Kalle-Tero

2. Samuli-Pertti-Jarmo, Matias-Sami

MV Joakim

SBT Tornio II - Athletico Club Ressut 2-14 (0-1)(2-10)(0-3) peli loppui maalieroon ajassa 37.48

Me saimme tähän peliin vanhojen tanssin ”toipilaista” 4, mutta Jari joutui lähtemään naisten edustuksen valmennushommiin. Vastassa yli kolme kentällistä sarjakärjen ahneita pelaajia.

Peli oli alusta asti erittäin kovaa vääntöä ja me jaksoimme puolustaa ja liikkua hyvin saaden luotua jopa muutaman hyvän maalipaikankin. Toisen erä 6 minuutin kohdalla alkoi tapahtua, vastustaja sai muutaman maalin ja meillä naksahti selkäranka väsymyksen myötä, Joakim teki perinteiset kypäränheitto rituaalit ja sai 2+10 eli meiltä joutui pelaajista Tero maalille ilman täydellistä varustusta. Peli meni aika sekaisin tämän jälkeen täysin ja välillä pelasimme vahingossakin 4 pelaajalla, kun meillä oli parhaillaan kaksi istumassa henkilökohtaista kymppiä ja vielä sijaiskärsijä toisen kakkosta. Tero kyllä torjui maalilla hyvin, mutta ei vaan jaksettu enää tehdä työtä kunnolla ja järjellä. Ressut käytti tilanteet hyvin hyödykseen ja takoi maaleja 12 maalin eroon, jolloin peli loppui ennen täyttä aikaa. Tässä pelissä meillä ei kunto riittänyt 20 minuuttia pitemmälle, tosin en syö yhtään pois Ressujen hyvyydestä, he pelaavat hyvää viisikkopeliä ja pallo liikkuu, kuten myös miehet ja joka tilanne otetaan tosissaan. Mielestäni Ressut pystyy hyvin pelaamaan ylemmissä divisioonissa. Ressut eivät hävinneet yhtään peliä koko kautena.

Tilastoja: Matias 1+0, Arttu 1+0, Olli 0+1 ja Samuli 0+1. +/- tilaston kärki: -2 Tero. Meillä jäähyllä 2+10 istumassa Joakim ja Pertti, vastustaja teki kakkosten aikana yhden maalin. Meillä ei ylivoimaa

Yhteenveto:

Neljä erää hyvää peliä ja sit kaksi jäähyjen ja väsymyksen takia sekavaa erää, jossa omissa soi rutkasti. Mies vähyyden vuoksi päivä oli raskas. Olisi toivonut parempaa lopetusta meidän sarjapeleihin, mutta kun vastassa oli niin kova joukkue ja meillä hieman alivireinen rosteri.

Nyt alamme laittamaan pakettiin kymmenen vuotta kasassa olleen joukkueen, on ollut mahtava olla osa sitä ja nähdä pikkupoikien kehittymisen pelaajana ja ihmisenä isoksi mieheksi. Kiitos pojat, Antti ja vanhemmat näistä vuosista.

Treenaamme siis vielä viikon keskenään ja sen jälkeen yhdistämme treenit edun kanssa. Toivottavasti mahdollisimman moni menee mukaan treeneihin, siellä on jo monia meidän poikia jo pelaamassa, joten ei pitäisi olla kovin iso kynnys mennä sinne.

Pidämme kevään aikana kausi ja päätös tapahtuman. Myöhemmin keväällä kirjoitan kausiraportin ja historiaraportin joukkueestamme.